Tirajul Adevărul epuizat după câteva minute şi la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarul Dorel Vomir este fericit că a reuşit să inaugureze colecţia Jules Verne
Militarul Dorel Vomir este fericit că a reuşit să inaugureze colecţia Jules Verne

Prima carte din colecţia Jules Verne s-a vândut integral împreună cu ziarul Adevărul la scurtă vreme după deschiderea chioşcurilor de presă.

Istvan Zacarias, unul din vânzătorii de la magazinul de ziare din Piaţa Cipariu din Cluj ne-a relatat că încă de la ora 7 era coadă pentru achiziţia ziarului şi a cărţii. „Majoritatea celor prezenţi erau pensionari”. Unul dintre ultimii fericiţi cumpărători ai cărţii şi ai ziarului a fost militarul Dorel Vomir, de 49 de ani. Vomir ne-a relatat că a cumpărat toate cărţile editate de Adevărul, dar şi cele din colecţiile pentru copii. „Sunt pentru fetiţa mea de cinci ani şi jumătate”.

Deocamdată fetiţa se amuză cu colecţia Tom şi Jerry, dar în scurtă vreme tăticul speră ca şi colecţia Jules Verne să fie inaugurată. „Eu le-am citit în şcoală pe toate”. La pesteo oră de la epuizarea stocului de carte, tinerii întrebau dezamăgiţi la acelaşi chioşc despre noua apariţie editorială.

În centru şi în Mărăşti, cărţile parcă nici nu ar fi existat

Chioşcarii din Piaţa Mărăşti şi din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca spun că nici nu au deschis bine gheretele şi oamenii au dat buzna pentru a achiziţiona primul volum din colecţia „20.000 de leghe sub mări". Dacă în Piaţa Mihai Viteazul, cărţile au fost procurate până la ora 6.30, în Piaţa Mărăşti ele au „dispărut” de la ora 5.30.

„Când sunt gratuite se dau în câteva minute. De cum am deschis a venit lumea şi s-au dat”, ne-a spus una dintre vânzătoare. Gheorghe Roman, un pensionar în vârstă de 67 de ani, care nu a mai găsit cărţi în tot oraşul, ne-a spus că parcă acestea nici nu au existat. „Zici că nici un s-ar fi dat, pentru că eu nu le-am găsit nicăieri, chiar dacă sunt de la 7.00 prin oraş”, ne-a spus acesta.

Cei care au ratat primul volum din colecţia Jules Verne la punctele de vânzare ale presei din Cluj, îl pot achiziţiona de la Librăria Adevărul din Cluj-Napoca, de pe strada Ion Raţiu, numărul 2.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite