Tinerii cu deficienţe, vedete la Festivalul Cultural Mirage

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La a treia ediţie a Festivalului Cultural Mirage, care debutează în această seară vor participa şi artişti. Zeci de tineri cu deficienţe din toată ţara vor participa la un festival organizat la Cluj-Napoca timp de trei zile.

Adolescenţii cu diferite deficienţe, de vedere, de auz sau locomotorii, vor să demonstreze că pot fi şi ei „vedete”. Marţi, miercuri şi joi, Festivalul Cultural Miraje revine la Cluj-Napoca pentru a treia oară, aducând pe scena Casei de Cultură a Studenţilor tineri talentaţi din şapte oraşe. Participanţii sunt tineri cu diferite deficienţe, care şi-au propus să încânte publicul clujean prin talentul şi capacitatea de a-şi depăşi propriile limite. Evenimentul se adresează publicului larg, intrarea la spectacole fiind gratuită.

Astfel, pe scena festivalului vor urca trupe de elevi din Bucureşti, Timişoara, Simeria, Oradea, Târgu-Frumos, Buzău şi Cluj-Napoca, din diferite şcoli speciale, care vor cânta sau vor juca scene de teatru.

“Muzica nu este mai puţin frumoasă dacă nu reuşeşti să vezi o partitură, dansurile nu sunt mai puţin impresionante dacă nu auzi, iar exprimarea artistică se poate face şi prin teatru sau pantomimă, nu doar prin cuvinte. Aceşti tineri cred în talentul lor şi în capacitatea societăţii de a-i vedea aşa cum sunt ei cu adevărat, şi nu prin prisma deficienţelor de care suferă”, a declarat Alin Vaida, coordonatorul evenimentului.

Program 100% cultural

Avanpremiera evenimentului are loc diseară, la ora 20.00, la clubul Broadway, spectacolul fiind oferit de trupa Sensor, care se alătură şi sprijină iniţiativele tinerilor. Alături de aceştia vor susţine un spectacol muzical Călin Lăcătuş şi Alexandra Marica, doi absolvenţi ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca. Trupa Sensor va susţine un spectacol şi în cadrul festivalului, respectiv miercuri, de la ora 21.15
Miercuri, festivalul va debuta la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, prin dansuri de muzică populară, susţinute de licee din Timişoara şi Cluj-Napoca. De la ora 19.00, clujenii pot urmări dansuri de societate, organizate de liceul clujean, precum şi un dans modern al trupei Boemdance.
Şcoala pentru Deficienţi de Vedere Bucureşti va aduce în scenă un montaj artistic, intitulat “Monografia Ardealului”, iar de la ora 20.00, trupa de teatru “Pret a... Jouer” a Liceului pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca, va interpreta piesa “Râs cu
plâns”.

Ziua de joi va începe printr-un spectacol muzical al Liceului pentru Deficienţi de Vedere “Moldova” din Târgul Frumos, de la ora 18.00, urmat de o piesă de teatru a Liceului pentru Deficienţi de Vedere din Buzău. De pe scenă nu va lipsi nici trupa “Audienţă Generală” şi trupa ”Calor” a Liceului pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca.
La final va avea loc o festivitate de premiere, urmând ca festivalul să se încheie în prezenţa lui Răzvan Krivach, câştigătorul Cerbului de Aur.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite