Cluj: Primăria „ţine tare“ de contractul pentru Cartierul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Primăria „ţine tare“ de contractul pentru Cartierul Tineretului
Cluj: Primăria „ţine tare“ de contractul pentru Cartierul Tineretului

După declaraţiile făcute de Arpad Paszkany, care a menţionat că Polus Real Estate ar dori să amâne începerea lucrărilor la Cartierul Tineretului, realizat printr-un parteneriat public-privat, primarul Sorin Apostu i-a chemat în zadar pe reprezentanţii companiei la discuţii.

Potrivit primarului Sorin Apostu, care le-a făcut o informare consilierilor locali, termenele contractului dintre Consiliul Local şi Polus Real Estate curg în continuare, aceştia fiind obligaţi să predea autorităţilor primele locuinţe sociale la finalul anului 2010.

Citeşte şi
Cartierul Tineretului se construieşte la tribunal
Paszkany riscă să rămână fără Cartierul Tineretului


Lipsa unei poziţii oficiale a Polus Real Estate nu se explică, având în vedere că ei au solicitat o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei.

Mai mulţi consilieri locali au cerut explicaţii suplimentare, însă primarul s-a mulţumit să spună că termenele contractului curg, iar din punctul lui de vedere, este suficient dacă investitorii vor decide să facă doar locuinţele sociale promise Primăriei, iar partea lor o vor amâna din cauza crizei financiare.

Conform proiectului, Cartierul Tineretului va cuprinde 2.894 de apartamente la standard mediu, 1.132 de apartamente la standard superior, 196 de apartamente penthouse, 363 de apartamente în locuinţe terasă, 71 de case înşiruite, 300 de case cuplate, 358 de case detaşate, 162 de vile pe terenuri individuale şi 384 apartamente în regim de locuinţe sociale.

Piatra de temelie pentru noul cartier a fost pusă în mai 2008, iar dezvoltatorii anunţau, cu ocazia lansării, că prima etapă a proiectului va fi finalizată în a doua jumătate a acestui an. Atunci ar fi trebuit predate cu titlu gratuit către Primăria şi Consiliul Local Cluj Napoca cele 384 de locuinţe sociale prevăzute în proiect

Valoarea estimată a investiţiei este de peste 500 de milioane de euro.


CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite