Cluj: Paszkany riscă să rămână fără Cartierul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Paszkany riscă să rămână fără Cartierul Tineretului
Cluj: Paszkany riscă să rămână fără Cartierul Tineretului

În replica declaraţiilor făcute de Arpad Paszkany, care a spus că nu pot fi începute mai devreme de doi ani lucrările la Cartierul Tineretului, primarul Sorin Apostu vrea să aducă pe mesele consilierilor locali această problemă.

Citeşte şi

Cartierul lui Paszkany se adaptează la criză

Cele două proiecte imobiliare majore, pe care Primăria le desfăşoară în parteneriate public-private, au un viitor diferit. Dacă bucureştenii de la Impact Developer & Contractor au început lucrările şi continuă să angajeze oameni pentru proiectul „Dealul Lomb”, Cartierul Tineretului nu are un viitor prea roz.

Omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, patronul clubului de fotbal CFR Cluj, a declarat la începutul săptămânii că nu găseşte investitori care să ridice locuinţele din cauza lipsei clienţilor. „În momentul în care băncile nu acordă credite pentru ca viitori proprietari locuinţe să poată să comande locuinţe nu găsesc niciun investitor care să facă locuinţe pentru cine, dacă nu există cumpărători”, a spus Paszkany.

Consilierii vor decide soarta asocierii

Primăria aşteaptă însă discuţii oficiale cu reprezentanţii companiei, însă termenul de predare a celor 384 de locuinţe sociale aşteptate de tot atâţia clujeni pare de neclintit. Acestea ar trebui predate, potrivit contractului, până în 2011. Dacă lucrările întârzie să înceapă, termenul de 2011 pare a fi greu de respectat, doar lucrările de infrastructură fiind programate să dureze circa un an de zile.

Primarul Sorin Apostu a declarat astăzi că problema contractului va fi pusă pe masa consilierilor locali, care vor avea ultimul cuvânt. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, reprezentanţii companiei dezvoltatoare au fost chemaţi la Primărie pentru o discuţie, concluziile discuţiei urmând să ajungă pe masa consilierilor locativi.

Cartierul Tineretului, proiect desfăşurat pe dealul cu acelaşi nume de la periferia Clujului, prevede circa 6.000 de unităţi locative. Dezvoltatorul proiectului asigură finanţarea lucrărilor şi va preda Primăriei, în schimbul terenului, 384 de locuinţe sociale

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite