CFR, în pericol să rateze Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Timişoara a învins pe CFR Cluj în deplasare şi rămâne în lupta pentru titlu. Clujenii, care au jucat 25 de minute cu un om în minus, Bastos fiind eliminat sunt tot mai departe de locurile care duc în Europa League

Uhrin a aliniat o echipă ofensivă la Cluj, cu Goga, Zicu şi Maghera principalele guri de foc în careul ardelenilor, dar primii care au avut iniţiativa au fost tot elevii lui Minteuan. În primul minut de joc, Bastos l-a pus la încercare pe Pantililom cu un şut din marginea careului, dar portarul naţionalei a fost la post. Riposta timişoreană a venit imediat şi Helder a luat o acţiune pe cont propriu de pe extremă stângă şi l-a obligat pe Hora să faulteze în careu. Avram nu a ezitat şi a arătat punctul cu var.

Execuţia lui Zicu în plasa laterală l-a învins pe Claro şi galeria timişoreană a avut primul motiv să aprindă torţe. Nicoară putea egala, dar uriaşul din poarta timişorenilor a fost la post. În minutul 8, şi clujenii au beneficiat de un penalty după faultul lui Burcă la Cadu, iar căpitanul CFR-ului a tras puternic în centru pentru 1-1. După marcarea celor două goluri, fotbalul s-a lăsat aşteptat în Gruia în prima repriză, timişorenii adoptând o tactică bazată pe acţiuni individuale, în condiţiile în care clujenii stăpâneau mijlocul terenului. Cadu a scos de pe linia porţii mingea trimisă de Goga, iar Maftei a răspuns cu un şut cu exteriorul, parat de Pantilimon. Până la pauză, Bastos şi Nicoară au irosit ultimele ocazii de gol, în timp ce elevii lui Uhrin s-au mulţumit să se apere.


Bastos, eliminat pentru simulare

Echilibrul s-a rupt în minutul 65, când Bastos a simulat în careu şi Avram i-a arătat al doilea galben. Uhrin simte momentul şi forţează cu Ricketts în locul închizătorului Burcă, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă după doar câteva minute. Axente s-a distrat cu apărarea clujeană în banda stângă şi saltă excelent pentru Rickets, care nu greşeşte.

Cu o bancă de rezerve mult mai slabă decât în sezoanele trecute, Minteuan este nevoit să-l trimită în teren pe tânărul Buş, care nu a reuşit să se remarce cu nimic în faţa apărării celor de pe Bega. Hora a reuşit execuţia meciului, dar şutul său superb a lovit transversala. Spre final, timişorenii se puteau desprinde în mai multe rânduri, dar Goga şi Ricketts  s–au distrat cu ocaziile. Pe final, CFR nu a mai existat şi Timişoara rămâne în plasa liderului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite