Timişoara – la înălţime, Avram – „varză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii au învins la Cluj la capătul unui meci stricat de erorile arbitrului, fiul preşedintelui CCA. În prima repriză, centralul a dictat un penalty gratuit pentru CFR. După pauză, probabil în compensaţie, l-a eliminat pe Bastos, dar, din nou, decizia a fost greşită.

Debutul întâlnirii a fost marcat de două decizii controversate ale arbitrului Marius Avram. În minutul 5, centralul bucureştean a dictat penalty pentru timişoreni la o fază la care Helder a forţat pătrunderea pe flancul stâng, dar a căzut după ce s-a ciocnit cu Panin. Reluările TV au arătat că decizia arbitrului a fost una la limită. Patru minute mai târziu, Avram a dictat din nou 11 metri, de această dată pentru clujeni, la un duel între Cadu şi Bourceanu. A fost prima greşeală a centralului, având în vedere că n-a existat niciun fel de contact între cei doi jucători. Zicu, respectiv Cadu au transformat loviturile de pedeapsă şi au stabilit scorul primei reprize.

Campioana a început mai bine repriza secundă, iar tânărul Nicoară a arătat încă o dată că are stofă de atacant. Incursiunile jucătorului transferat în această iarnă de la Victoria Brăneşti au creat pericol permanent la poarta apărată de Pantilimon. Hora şi Bud au avut şansa de a-i aduce pe ardeleni în avantaj, dar portarul bănăţenilor a avut şansă.
Elanul gazdelor s-a „rupt" după o oră de joc. Asta pentru că arbitrul a comis-o iarăşi! Avram jr i-a acordat un al doilea cartonaş galben lui Bastos pentru simulare, la o fază la care CFR a cerut penalty. Timişoara a profitat din plin de avantajul numeric. A atacat în valuri şi, până la urmă, Rickets a adus victoria oaspeţilor, după o fază creată de Zicu. Acesta din urmă a fost cel mai bun om de pe teren şi pare că l-a convins pe Răzvan Lucescu să-l titularizeze în partida cu Bosnia de la finalul acestei luni.

1 - 2

CFR Cluj: Nuno Claro - Maftei (Batin 87), Cadu, Rada, Panin - Hora, Kivuvu, Bastos, Peralta, Nicoară (Edimar 82) - Bud (Buş 77). Antrenor: Alin Minteuan
Poli Timişoara: Pantilimon - Sepsi, Ghionea, Luchin, Helder - Zicu, Bourceanu, Burcă (Ricketts 70), Goga (Rocha 89) - Axente, Magera. Antrenor: Duşan Uhrin jr
Goluri: Cadu 9 -pen. / Zicu 5-pen., Ricketts 79
Eliminat: Bastos 64
Stadion „Dr. Constantin Rădulescu": 6.000
Arbitru: Marius Avram

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite