Cluj: „Teroriştii” palestinieni nu s-au prezentat de o jumătate de an la judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Teroriştii” palestinieni nu s-au prezentat de o jumătate de an la judecată
Cluj: „Teroriştii” palestinieni nu s-au prezentat de o jumătate de an la judecată

Tinerii au aruncat cu o sticlă incendiară spre intrarea unui club de noapte, supăraţi pe patronul localului şi sunt judecaţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii publice

Procesul celor doi tineri palestinieni, care au aruncat cu un cocktail Molotov spre intrarea unei discoteci în luna februarie, a continuat joi în absenţa părţilor implicate. La apelul dosarului, judecătorul a constatat lipsa atât a inculpaţilor, a părţii vătămate, cât şi a martorilor. În consecinţă, magistratul a dispus aducerea acestora cu mandat, pentru termenul următor.

În data de 14 februarie, în jurul orei 4, palestinienii Harbaji Ayman şi Sirhan Sameah, studenţi la Facultatea de Stomatologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj, au aruncat o sticlă incendiară spre intrarea în clubul de noapte After Eight, din apropierea Prefecturii, din centrul oraşului.

Şansa a făcut ca martorii prezenţi la ora matinală să nu fie accidentaţi, sticla trecând prin faţa acestora. Patronul clubului, Gyori Laszlo Csaba s-a constituit în parte civilă şi solicită daune morale. Acesta le-a declarat anchetatorilor că le oprise tinerilor accesul în club, după ce anterior făcuseră scandal. Probabil din răzbunare, tinerii au dorit să-i dea acestuia un avertisment.

După ce magistraţii au decis cercetarea inculpaţilor în libertate, tinerii au venit la primele termene de judecată, începând din luna martie, când a lipsit interpretul de limba arabă. După ce au fost exmatriculaţi de la UMF Cluj, ei şi-au găsit repede loc în alte universităţi din Oradea şi Cehia. Nu au mai venit din primăvară la proces, pretextând pregătirea examenelor la noile unităţi de învăţământ.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite