Termen în dosarul „Number One“, în care Călin Stoia e acuzat de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererea avocaţilor omului de afaceri Călin Stoia, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, privind retrimiterea dosarului la procurorii DNA pentru refacerea urmăririi penale a fost respinsă, luni, de magistraţii Tribunalui Cluj.

La Tribunalul Cluj a avut loc, luni, un nou termen în dosarul „Number One", în care omul de afaceri Călin Stoia este judecat pentru trafic de influenţă. Conform procurorilor DNA, Stoia a lăsat să se creadă faţă de un denunţător că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului, pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti din judeţul Vâlcea, provenită din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011.

Stoia a fost audiat, luni, de judecătorii Tribunalului Cluj şi a susţinut că dosarul a fost întocmit pe baza unor supoziţii şi că nu ştia nimic despre firma sau primăria pe care trebuia să le ajute prin intervenţia sa la „Number One" din Guvern. Stoia a spus că îl cunoaşte pe Emil Boc, care este „Number One" la care se face referire în dosar. „Îl cunosc pe Boc, dar nu mă bat pe burtă cu el. Mă declar nevinovat de faptele imputate. Pe Bold Bujorel (denunţător în dosar - n.r.) l-am cunoscut în urmă cu un an jumătate, la golf. În 25 august, când eram la Paris, am fost sunat de Bold că vrea să discute cu mine o problemă, dar nu mi-a zis despre ce era vorba. În 28, l-am sunat şi el mi-a spus că ar fi o societate care are nevoie de recuperat bani. Fără să îmi spună ce. Cred că sunt nişte speculaţii ale acuzării contra adevărului cu privire la discuţie. Nu am lansat niciun zvon că am influenţă asupra unor persoane din Guvern. Dimpotrivă, am arătat că nu pot. Deşi îl cunosc pe ministrul Boc de când era primar, nu am nicio relaţie cu dânsul şi nu îmi permit să apelez la dânsul pentru nicio problemă. Nu mă bat cu el pe burtă", a apus Stoia, citat de Mediafax.

Tribunalul Cluj a respins, la acest termen, o cerere făcută de avocaţii lui Stoia privind retrimiterea dosarului la procurorii DNA pentru refacerea urmăriii penale. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 5 aprilie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite