Terapie pentru un învăţământ sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia „Dinu Patriciu" organizează mâine o conferinţă cu tema „Soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ românesc".

La evenimentul găzduit de Şcoala Internaţională Cluj vor fi prezenţi, cu începere de la ora 14.30, profesori preuniversitari şi universitari clujeni (Marinela Marc, inspector şcolar general adjunctj, Daniel David, profesor universitar la Universitatea „Babeş-Bolyai", Simona Baciu, directorul Şcolii Internaţionale Cluj), precum şi directorul financiar al Nokia, Monica Suciu). La dezbateri vor participa şi câştigători clujeni ai ediţiilor trecute ale Galei Premiilor în Educaţie, patronată de Fundaţia „Dinu Patriciu".

„Sunt prea mulţi studenţi"

Potrivit managerului de proiect „Gala Premiilor în Educaţie", Roxana Colisniuc, prin organizarea unor astfel de întâlniri în marile centre universitare din ţară se urmăreşte identificarea defectelor învăţământului românesc, atât universitar, cât şi preuniversitar. „Spre exemplu, la întâlnirea de ieri, din Timişoara, concluzia alarmantă la care au ajuns cei prezenţi la conferinţă a fost faptul că la universităţi sunt înscrişi prea mulţi studenţi. Diplomele se obţin mult prea uşor, iar pregătirea acestora lasă de dorit în unele cazuri", explică Roxana Colisniuc.

Fundaţia „Dinu Patriciu" propune ca soluţie pentru îmbunătăţirea sistemului de învăţământ proiectul „Gala Premiilor în Educaţie", ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie. „Înscrierile se pot face din 15 iunie, dar vom detalia mâine condiţiile de participare. Anul acesta, valoarea totală a premiilor a ajuns la 250.000 de euro", încheie Roxana Colisniuc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite