Brânză produsă în universitate, pe piaţă la Cluj de anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele lactate făcute în fermele Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca vor fi scoase pe piaţă începând cu anul acesta. Până acum instituţia îşi vindea lactatele unei firme de procesare.

Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV)  din Cluj fabrică de ani buni produse lactate, însă de anul acesta, potrivit unui anunţ făcut de rector, acestea vor fi vândute pe piaţă. Instituţia deţine o fermă cu câteva sute de vite în comuna Cojocna, din apropierea municipiului.

La magazinul din incinta campusului USAMV, situat în cartierul Mănăştur, se comercializează deja produse precum lapte, iaurt sau, pe timpul verii, legume şi fructe la preţuri foarte mici. Într-o primă fază, în acelaşi loc vor fi vândute şi produsele lactate. „Am demarat acest proiect pentru a dovedi că putem face faţă în acest domeniu, întrucât în momentul în care ferma a trecut în administrarea noastră avea datorii foarte mari. În prezent, din ceea ce producem, stăm bine, suntem pe plus”, a spus profesorul Doru Pamfil, rectorul USAMV.

În prezent universitatea produce şi un sortiment de bere, numit berea „Student“ şi, potrivit rectorului, numele produselor lactate vor fi date tot de către tinerii care studiază la Cluj în cadrul facultăţilor USAMV.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite