Tel verde pentru părinţii clujeni care îşi înscriu copiii în clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima informare despre pregătirile clasei pregătitoare sau clasa zero în Cluj s-a făcut azi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Părinţii îşi vor înscrie copiii la şcoli din data de 3 martie, iar pentru orice nelămurire pot suna la tel verde 0 800 816 264.

„Şcolile sunt pregătite să organizeze impecabil clasa pregătitoare. Părinţii vor fi informaţi", aşa şi-a început discursul inspectorul şcolar general din Cluj, Anca Hodorogea, deşi nu se cunosc încă detalii legate de înscriere, programa şcolară şi banii ce vor fi alocaţi pentru achiziţia de mobilier.

Anca Hodorogea mai afirmă că părinţii vor primi de la directorii de grădiniţe şi o broşură cu posibile întrebări. Înscrierile pentru clasa pregătitoare încep din 3 martie, la şcoli. În judeţ sunt circa 5500 de copii care au vârstele propice. ISJ Cluj estimează că vor fi înfiinţate 240 de clase pregătitoare (adică câte una în fiecare şcoală) şi 270 de clase I. „Copiii vor învăţa jucându-se. Cât priveşte detalii despre programa şcolară şi curricula, acestea ne vor parveni în cel mai scurt timp din partea ministerului", susţine Hodorogea.

Nu se ştie nici câţi bani vor fi alocaţi pentru cheltuielile cu mobilierul pentru spaţiile unde se vor desfăşura orele de curs întrucât abia a fost aprobat bugetul pe 2012, afirmă inspectorul şcolar general. La aceste clase pregătitoare se vor pune absenţe, iar dascăli vor fi învăţătoare care îi vor duce pe micuţi până în clasa a IV-a.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite