Teatrul Maghiar din Cluj, vedetă la Gala Premiilor UNITER

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujul şi-a adjudecat nu mai puţin de patru categorii, din cele şase nominalizări la cea de-a XIX-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER). Cel mai premiat a fost, de departe, spectacolul „Strigăte şi şoapte”, al Teatrului Maghiar de Stat.

Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a fost marele câştigător la Gala Premiilor Uniter, eveniment care a avut loc aseară, în studioul TVR 1. Cel mai premiat a fost, de departe, spectacolul "Strigăte şi şoapte", montat de Andrei Şerban la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, care şi-a adjudecat premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol şi cel mai bun actor în rol principal.



Andrei Şerban nu a fost prezent pentru a ridica trofeul pentru cel mai bun regizor, însă a trimis un mesaj prin scenografa Carmencita Brojboiu. Artistul a transmis astfel că, prin "Strigăte şi şoapte", a pornit pe un nou drum în arta sa. Şerban a dedicat acest spectacol "actriţelor excepţionale din spectacol care nici măcar nu au fost nominalizate" şi "geniului lui Ingmar Bergman".



Actorul clujean Zsolt Bogdán (foto dreapta) a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Bergman din spectacolul "Strigăte şi şoapte", de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

"Strigăte şi şoapte", montat de Andrei Şerban la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, a fost desemnat cel mai bun spectacol, la gala premiilor UNITER.



La aceeaşi categorie, au mai fost nominalizate producţiile "Leonce şi Lena" (foto), de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, şi "Livada de vişini", de la Teatrul Naţional Bucureşti.

Clujul şi-a adjudecat şi categoria "Cel mai bun actor în rol secundar". Premiul a fost obţinut de actorul clujean Gábor Viola, pentru rolul Valerio din "Leonce şi Lena", Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca.

image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite