Ţeapa „Euro Credit Cassa“ s-a întors cu un nou nume: „SC Favorit Solution SRL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O clujeancă acuză o firmă că a păgubit-o cu 2.000 de lei şi că una s-a discutat şi alta a fost în realitate. Firma respectivă, SC Favorit Solution SRL, a fost controlată de Protecţia Consumatorilor. Pe numele ei s-au depus plângeri penale la poliţie.

Sistemul piramidal practicat de SC Euro Credit Cassa, care a păcălit câteva zeci de clujeni continuă să facă victime, sub un nou nume. P.M., o profesoară din Cluj-Napoca, a apelat la noua societate, deoarece vroia să împrumute 45.000 de lei ca să-şi achite împrumutul de la bancă. „Am aflat de S.C. Favorit Solution SRL dintr-un ziar de anunţuri. Am fost la ei, am vorbit, rata lunară de 348 de lei mi s-a părut rezonabilă şi aveam nevoie de bani. Ei m-au asigurat că nu desfăşoară o activitate de creditare de tip piramidal. Atunci am avut încredere", explică profesoara.

Ea spune că a semnat contractul în luna iulie anul acesta şi că în august, de câteva zile, i-a venit acasă un mandat prin care i s-au cerut bani. Atunci a început să i se pară ciudat totul. „Din ce am discutat cu ei am înţeles că voi plăti rate lunare fixe după ce voi primi suma de 45.000 de lei, nu înainte. Am înţeles că lunar, în urma unei întâlniri, se stabileşte cine primeşte bani. Mi s-a spus că am şanse să primesc mai repede suma de 45.000 de lei dacă plătesc în avans mai multe rate din ea", povesteşte femeia.

Aceasta şi-a reziliat marţi, 30 august, contractul cu firma şi spune că va depune plângere penală. „Vreau să vorbesc cu un avocat şi să depun plângere la Parchet. Nu vreau ca alţii să păţească ca mine. Cei 2.000 de lei sunt banii pe care i-am primit pe perioada verii. Am rămas fără bani", adaugă clujeanca.

Banii primiţi după cinci, 10 sau 15 ani

Ea mai zice că firma are o adunare generală, compusă din membrii societăţii şi clienţi, care se întâlneşte lunar şi stabileşte cine primeşte în acea lună suma de bani. Cine acceptă să plătească în avans mai multe rate, primeşte suma mai repede. „Momentul câştigării dreptului de cumpărare (dreptul de primire a sumei solicitate - n.r.) nu poate fi anticipat sau predeterminat, se poate întâmpla ca membrul să dobândească acest drept spre sfârşitul termenului de execuţie, după 5, 10 sau 15 ani", se precizează în documentul care conţine condiţiile de contractare, şi pe care P.M. l-a semnat.

Reprezentanţii firmei, atât administratorul acesteia, cât şi consultanţii financiari, nu vor să comenteze situaţia în niciun fel. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, Alma Bruja-Brehariu, susţine că sunt înregistrate plângeri penale în numele acestei firme, dar s-au făcut şi sesizări din oficiu. „Tot ce pot să spun este că s-au făcut plângeri penale legate de Favorit Solution şi că se fac cercetări", afirmă Alma Bruja-Brehariu.

Altă Mărie cu aceeaşi pălărie

Directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, Mircea Radu, spune că SC Favorit Solution SRL este totuna cu SC Euro Credit Cassa, firmă care s-a făcut „remarcată" la începutul anului păclind în acelaşi fel mai mulţi clujeni. „Este vorba de un joc piramidal. Membrii participă cu bani la acelaşi fond, iar reprezentanţii firmei stabilesc lunar cine primeşte suma. Contractul îi obligă să plătească o rată lunară până la 15 ani deşi nu au primit suma cerută. E o înşelăciune ce ţine de investigarea fraudelor. Dacă cineva nu va depune plângere penală nu se va putea face nimic deoarece firma este legal acoperită", afirmă Mircea Radu.

El mai spune că, anul acesta, clujenii au depus peste 40 de reclamaţii la adresa firmei SC Favorit Solution SRL.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite