Taximetriştii, regii şoselelor. Vezi cum îşi fac de cap în trafic (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Depăşiri neregulamentare, tăiat faţa fără semnalizare, blocare bandă, frâne. Toate acestea sunt câteva dintre neregulile pe care taximetriştii clujeni şi le „permit” în trafic. Un clujean a filmat mai mulţi taximetrişti încălcând regulile, a realizat un colaj video şi l-a postat pe internet.

Motivul pentru care unii taximetrişti se comportă astfel e dat de faptul că aceştia cred că, dacă sunt toată ziua în trafic, ei cunosc circulaţia şi îşi permit să încalce uneori regulile, potrivit Ginei Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

„De cele mai multe ori, atunci când sunt opriţi de agenţi spun că văd nereguli peste tot şi se întreabă de ce doar ei sunt opriţi, dar nu e aşa. Le e mai uşor să dea vina pe alţii, să spună <<nu doar noi am făcut, azi am văzut şi pe altcineva făcând asta>>. Singurul lor dezavantaj e că au cupolă”, a adăugat aceasta. Poliţiştii sunt de părere că acest comportament al taximetriştilor ţine de superioritate. Dar unde se grăbesc mereu aceştia? „Taximetriştii consideră că şi-ai pierdut răbdarea toată ziua în trafic şi atunci depăşesc pe partea dreaptă, încalcă linia continuă, blochează benzi, taie faţa fără să semnalizeze”, a mai spus Gina Pop.

Gina Pop a declarat că nu toţi taximetriştii fac asta, însă aceştia încalcă regulile în mai multe cazuri decât ceilalţi participanţi la trafic. „Autoturismele obişnuite, civile să le spun aşa, nu opresc în mijlocul intersecţiei sau blochează o bandă cât o fac taximetriştii atunci când îşi aşteaptă clienţii”, a adăugat aceasta.

Taximetriştii recunosc şi ei că uneori greşesc, însă, se scuză aceştia, din cauza stresului. „Am văzut că mulţi colegi de-ai mei îşi pierd cumpătul mai ales atunci când traficul e aglomerat. Pierd mult când nu ajung la comandă la timp, stau la semafoare minute întregi sau nu au loc în standuri”, a spus Mircea Toth, taximetrist în Cluj-Napoca de opt ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite