Cluj: Taxa de 5.000 de euro de la medicinişti rămâne în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Taxa de 5.000 de euro de la medicinişti rămâne în vigoare
Cluj: Taxa de 5.000 de euro de la medicinişti rămâne în vigoare

Studenţii străini de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj au protestat fără rezultat: taxa de cinci mii de euro se menţine cel puţin până la anul.

Ambasadorul Republicii Tunisia la Bucureşti, Saloua Bahri, a sosit astăzi la Cluj-Napoca pentru a discuta situaţia taxelor pe care studenţii străini, în special cei tunisieni, o achită pentru un an de studiu. Reprezentanţii universităţii au precizat că taxele de studiu pentru studenţii din afara Uniunii Europene au crescut în urma unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, revizuirea taxelor de şcolarizare nefiind decisă de universitate.

Ambasadorul a părăsit repede biroul primarului Sorin Apostu, unde a purtat discuţii mai bine de o oră cu edilul şi reprezentanţii UMF Cluj. „Ambasadorul consideră că taxa este prea mare. Am discutat cu toţii şi s-a hotărât ca această taxă se menţine pentru acest an, urmând ca în anii următori, dacă situaţia economică a universităţii poate susţine o micşorare a taxelor, atunci se va întâmpla”, a spus Apostu.

Începând cu acest an universitar, pentru studenţii deja înscrişi, nivelul minim al taxei de studiu se aliniază la cel al taxelor stabilite de către Guvern, adică 320 de euro/lună. Pentru studenţii din spaţiul non-UE admişi în anul I în anul universitar 2009-2010, taxa de studiu este de 5.000 euro/an.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

 

image
image
image
image
image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite