Tatăl şi copiii săi dispăruţi luni au fost găsiţi înecaţi în Lacul Tarniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru scafandri au căutat dispăruţii, ieri, pe Tarniţa
Patru scafandri au căutat dispăruţii, ieri, pe Tarniţa

Trupurile neînsufleţite ale celor trei persoane dispărute, luni după-amiază, în zona Tarniţa au fost găsite, vineri, în lac, de scafandrii veniţi din Constanţa, specializaţi în scufundări la mare adâncime.

UPDATE ora 17.15  Fetiţa în vârstă de trei ani a fost găsită în braţele tatălui ei, legată de trupul acestuia cu un cablu electric, a declarat Dorel Onaca, şeful echipei de scafandri care au scos la suprafaţă trupurile neînsufleţite ale bărbatului şi celor doi copii ai săi.

Potrivit lui Onaca, primul găsit a fost bărbatul, care o ţinea în braţe pe fetiţă, aceasta fiind legată de corpul lui cu un cablu electric. La trei metri în aval, a fost găsit şi trupul neînsufleţit al băiatului de 15 ani.

Onaca a mai declarat că operaţiunea a fost extrem de dificilă întrucât malul este foarte abrupt, la 90 de grade, scafandrii fiind nevoiţi să spargă gheaţa de la suprafaţa apei.

După cinci zile de căutări pe lacul îngheţat, scafandrii veniţi din Constanţa au găsit, vineri după-amiază, cadavrele celor trei persoane dispărute, luni, în zona Tarniţei - Nicolae Lăpuşte (48 de ani) şi doi dintre copiii acestuia, Alexandra (trei ani) şi Flavius (15 ani).


ALEXANDRA, ÎN VÂRSTĂ DE DOAR TREI ANI, A FOST GĂSITĂ ÎNECATĂ ÎN TARNIŢA

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, Anca Purdea, cadavrele au fost găsite în locul în care se presupune că cei trei au căzut în apă. „Cele trei persoane dispărute au fost găsite înecate în Lacul Tarniţa, aproximativ în zona în care se presupune că au căzut în apă. Scafandrii constănţeni vor scoate cadavrele din apă“, a declarat Anca Purdea.

Scafandrii au reuşit să scoată cadavrele la suprafaţă, pe mal. Sora bărbatului înecat, Anuţa Potra, care se află pe malul lacului, a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i s-a făcut rău la aflarea veştii. „Nu  mai pot! Nu mai vreau să vorbesc, nu mai vreau să aud! Nu se poate“, au fost singurele cuvinte ale femeii.

Pe malul lacului se află, de altfel, şi fiul cel mare al bărbatului înecat, Claudiu, precum şi Klaudia Nagy, mama fetiţei moarte, cea care a solicitat ajutorul scafandrilor constănţeni.


NICOLAE LĂPUŞTE, ALĂTURI DE FIICA SA.

Comandantul IPJ Cluj, chestorul şef Ioan Păcurar, a declarat că trupurile celor trei persoane vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii, mai exact dacă şi cei doi copii au murit înecaţi.

Micuţa dispărută la Tarniţa (foto: facebook)
Bărbatul a murit înecat în Tarnița, împreună cu doi dintre copiii săi

Sora bărbatului înecat, Anuţa Potra, spunea că fratele său era obosit şi trist, dar nu credea că ar fi fost în stare să le facă rău copiilor. „O iubea foarte mult pe Klaudia, au fost momente când nu a primit în schimb ceea ce a dorit, dar nu trebuia să se răzbune pe copil. A fost singur, era obosit, îi pregăteam eu de mâncare, ceva i s-a întunecat în faţa ochilor, s-a pierdut, s-a simţit singur. Poate a fost un moment de slăbiciune. Ultima dată am vorbit cu fratele meu luni, la ora 12.00, m-a sunat, am povestit de mama şi apoi Klaudia m-a sunat că el a luat copiii. Atunci ne-am gândit că s-a întâmplat ceva, i s-a întunecat ceva în faţa ochilor", a mai spus Anuţa Potra.

Femeia declara că fratele său a pomenit de sinucidere, dar nu a crezut nicio clipă că a vorbit serios: „A zis că într-o zi îşi va lua viaţa, dar avea multe pe cap. El m-a crescut pe mine, eu aveam cinci ani când a murit tata, fratele meu a fost stâlpul casei, a obosit, nu a avut cu cine să vorbească".

FOTO Tatăl dispărut în Tarniţa: „N-o să-i găseşti pe copii ca să-i poţi îngropa!"
Un bărbat este dat dispărut împreună cu doi dintre copiii săi de luni seara. Toate indiciile duc spre un deznodământ tragic: Nicolae Lăpuşte s-ar fi aruncat în Lacul Tarniţa, aflat la circa 50 de kilometri de Cluj-Napoca. Mama fetiţei de 3 ani mai are speranţe. Citeşte mai multe detalii!

VIDEO Sora bărbatului dispărut în Tarniţa: „Te aşteptăm acasă, cu copiii!"
Sora lui Nicolae Lăpuşte, Anuţa Potra, simte că bărbatul şi cei doi copii ai acestuia, dispăruţi, luni, în zona Lacului Tarniţa, sunt în viaţă şi le transmite că îi aşteaptă acasă. Citeşte aici mai multe detalii!

Fiul bărbatului dispărut în zona Lacului Tarniţa: „Tata mi-a spus că n-o să-l mai văd niciodată!"
Claudiu Lăpuşte (17 ani), fiul cel mare al clujeanului care a dispărut cu ceilalalţi doi copii, spune că tatăl său l-a sunat în ziua fatidică să-şi ia rămas bun pentru totdeauna. Citeşte aici continuarea!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite