Tata Motors negociază o investiţie la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tata Motors, compania care este pe locul 4 în lume la producţia de camioane şi pe locul doi la producţia de autobuze, vine la Cluj. „Zilele următoare vom putea face publice detalii legate de această investiţie", a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

„Zilele următoare vom putea face publice detalii legate de această investiţie. Vom putea spune câţi oameni vor fi angajaţi şi câţi bani vor investi. La ora actuală am purtat discuţii cu reprezentanţii companiei care se întânesc acum cu board-ul companiei şi transmit datele furnizate de noi. Practic noi am spus ce putem oferi, aşteptăm să vedem ce doreşte Tata Motors să facă aici la Cluj. Reprezentanţii companiei au vizitat deja amplasamentul Parcului Industrial Tetarom 3. Nu pot oferi informaţii privind valoarea investiţiei sau numărul locurilor de muncă preconizate", a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.  

Tata are 23.000 de angajaţi

Compania Tata Motors a fost fondată în anul 1945 având angajate 23.000 de persoane. În anul 2005 compania Tata Motors a fuzionat cu Grupul Fiat pentru a manufactura atât automobile Fiat cât şi Tata, de asemenea preluând distribuţia de automobile Fiat in India. În anul 2008, compania Tata Motors, a achizitionat Jaguar şi Land Rover, având un foarte mare impact asupra pieţei auto şi de asemeni din 2005 mai deţine 21% din Hispano Carrocera aceasta fiind o mare companie ce manufacturează autobuze din Spania. Compania Tata deţine şi totalitatea acţiunilor companiei Daewoo automobile comerciale, aceasta fiind numărul 2 ca producţie de camioane în Corea. De asemeni, în anul 2006, a fost fondată o întreprindere comună cu firma Marcopolo, firmă ce are origine braziliană.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite