Târg „handmade“ la Penitenciarul Gherla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă persoane private de libertate şi-au expus, astăzi, mai multe obiecte, în cadrul unui târg desfăşurat la Penitenciarul Gherla. Majoritatea produselor expuse au fost vândute.

Cei nouă deţinuţi care îşi ispăşesc pedeapsa privativă de libertate în regim închis şi-au expus, astăzi, în intervalul 9.00-12.00, lucrările realizate în detenţie. Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Gherla, la târg au participat în jur de 20 de cumpărători care şi-au adjudecat majoritatea produselor expuse.

Toate obiectele scoase la vânzare au fost realizate din materiale reciclabile (carton, sticle de plastic, pahare, hârtie igienică, bucăţi de piele şi de lemn). Târgul face parte din etapa „Antrepenor pentru o zi“, inclusă în programul „Gândeşte pentru viitor“, a proiectului POSDRU „Creşterea şanselor de incluziune a persoanelor aflate în detenţie prin o mai bună educaţie, informare a societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar“.

Proiectul în valoare de aproape 5.000.000 de euro, se derulează în prezent în şase unităţi penitenciare pilot, iar în cadrul Penitenciarului Gherla pe lângă programul educaţional de anteprenoriat se mai află în curs de implementare încă cinci astfel de programe educaţionale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite