Târg de pâine pentru salvarea unei vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de persoane s-au înghesuit în curtea şcolii “Avram Iancu” din Dej la Târgul de Pâine. Banii obţinuţi din vânzarea produselor făcute de elevi şi preşcolari din tot oraşul vor ajunge la un copil de 4 ani, diagnosticat cu tumoare pe creier.

Şcolari şi preşcolari din întreg oraşul şi-au dat întâlnire în curtea şcolii “Avram Iancu” pentru a sărbători Târgul de Pâine, desfăşurat pentru a treia oară la Dej. Tinerii patiseri au muncit zile întregi pentru a putea vinde azi o gamă cât mai diversificată de produse: gogoşi, cornuri, cozonaci, prăjituri, pâini, clătite, salam de biscuiţi, dar şi diverse tipuri de plăcinte, cu gem, finetti, brânză sau varză. „De trei zile muncim pentru acest târg. Am făcut pâine, cornuleţe şi gogoşi”, a spus Drulea Izabela, o elevă de 9 ani.

Preţurile au fost modice, întrucât scopul evenimentului a fost unul nobil. „Nu am pus preţuri foarte mari, în speranţa că vom vinde cât mai mult. Până acum, doar grupa mea a strâns aproape 200 lei”, a adăugat Isaiu Antoniu, un elev de 11 ani.

Dacă anul trecut activitatea s-a desfăşurat în cadrul unui proiect european cu Polonia, la cea de-a treia ediţie, dejenii au colaborat cu turci veniţi din Bandirma. „În cadrul platformei educaţionale e-Twinning, am derulat acest eveniment. Începând cu acest an, târgul va deveni unul internaţional”, a precizat directorul Şcolii “Avram Iancu”, Dina Pripon.

Unde vor ajunge banii strânşi?

Scopul târgului a fost unul nobil pentru că toţi banii vor fi donaţi familiei Braşoveanu. Luca Braşoveanu, în vârstă de doar 4 ani, a fost diagnosticat cu tumoare pe creier, iar intervenţia se ridică în jurul sumei de 30.000 euro. ” Luca, este un băiat de doar 4 anişori. Momentan este în Italia, face chimioterapie. Sperăm ca prin acest eveniment, să-l ajutăm cu măcar 2.000 euro”, a spus Dina Pripon.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite