Târg de Crăciun în "Orăşelul leneş"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre cei care îi vor încânta pe clujeni se numără şi Ducu Bertzi
Printre cei care îi vor încânta pe clujeni se numără şi Ducu Bertzi

Iluminatul festiv al oraşului, dar şi târgul de sărbători vor fi deschise astăzi, la ora 18. Eroii filmului pentru copii „Orăşelul leneş“, Sportacus şi Ştefania, se vor întâlni, în această seară, cu micuţii clujeni.

Sărbătorile de iarnă aduc, la Cluj, o suită de evenimente care se vor desfăşura, majoritatea, în Piaţa Unirii. Astăzi, la ora 18.00, va avea loc deschiderea Târgului de Crăciun şi pornirea iluminatului festiv.

„Împreună cu Ştefania şi Sportacus, voi apăsa pe un buton, după o scurtă numărătoare inversă“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ primarul Sorin Apostu. Apoi, de la 18.30, copiii prezenţi în Piaţa Unirii vor putea asista la spectacolul „Orăşelul leneş“ şi se vor putea întâlni şi fotografia cu îndrăgitele personaje ale seriei de animaţie.

Unirii, sălaşul lui Moş Cărciun

Aproape în fiecare zi din luna decembrie, între orele 18.30 şi 20.00, Piaţa Unirii va găzdui seri ale companiilor clujene implicate în comunitate. Acestea vor avea grijă ca Moş Crăciun să facă câte o oprire prin piaţă pentru a le oferi tinerilor spectatori surprize dulci şi jucării. Nu vor lipsi nici concertele în această perioadă.

Printre cei care îi vor încânta pe clujeni se numără Marcel Pavel (6 decembrie), Voltaj (18 decembrie), Ducu Bertzi (19 decembrie), Ansamblul Românaşul (15 decembrie) şi mulţi alţii. În Piaţa Unirii vor fi amenajate şi 12 căsuţe care, după tradiţia Târgurilor de Crăciun organizate anual în alte metropole europene, unde se va vinde ceai şi dulciuri.

Corul personalităţilor

O seară de folclor maramureşean va fi organizată la 11 decembrie, iar la 23 decembrie, la închiderea Târgului de Crăciun, clujenii vor avea ocazia să asculte corul personalităţilor clujene. Totodată, doritorii sunt invitaţi din nou să se alăture corului Primăriei pentru a colinda alături de primar şi de angajaţii instuţiei. La acest cor se vor alătura şi reprezentanţii presei, dar şi ai altor instituţii publice.

În toată luna decembrie, patinoarul va funcţiona între orele 10.00 şi 22.00, iar pentru elevi vor exista carduri de fidelitate cu reduceri. În ziua de Sfântul Nicolae, 6 decembrie, Clubul de patinaj artistic din oraş va susţine un spectacol pe gheaţă.

Scena de Crăciun

La fel ca şi anul trecut, în piaţa Unirii va fi amplasată o dioramă, care va reproduce scena Naşterii Domnului cu ajutorul unor manechine în mărime naturală. În staulul care va fi amenajat pe un podium lângă bradul din Piaţa Unirii vor exista şi două oi vii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite