Ţăranii din Iara se conectează, joi, cu întreaga lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul IT din Iara a fost deschis în 2007
Centrul IT din Iara a fost deschis în 2007

Joi, 4 martie, ţăranii din Iara se vor conecta la Internet simultan cu alte 10.000 de persoane din ţară, dintr-un telecentru special amenajat pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu navigarea online.

„Hai pe net!” este o campanie la nivel naţional, destinat în special locuitorilor din zonele rurale, care nu au avut până acum legătură cu lumea virtuală a Internetului. Comuna Iara se numără printre cele 20 de locaţii din ţară unde a fost amenajat un telecentru dotat cu computere conectate la Internet, denumit „ PAPI Iara”.

Joi, 4 martie, cei care derulează campania naţională „Hai pe net!” îi vor aduce laolaltă, online, pe locuitorii comunei, care vor accesa Internetul din cadrul telecentrului, cu alţi 10.000 de utilizatori din celelalte centre IT din ţară.

De asemenea, în aceeaşi zi, organizatorii intenţionează ca 1.000 de persoane să fie pentru prima dată „online”. Utilizatorii fie îşi vor căuta un loc de muncă mai bun, fie vor avea posibilitatea să vorbească cu prieteni sau rude din străinătate, iar la sfârşitul zile vor putea afirma că au fost conectaţi cu lumea întreagă.

PAPI Iara a luat fiinţă în anul 2007 prin implemetarea proiectului Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. PAPI Iara a devenit un centru vital al comunităţii prin intermediul căruia s-au derulat toate proiectele implementate în comuna Iara. De la deschidere şi până în prezent la PAPI Iara s-au organizat cursuri de instruire IT&C în parteneriat cu  Programul Microsoft Unlimited Potential, la care au participat 182 persoane. PAPI Iara este zilnic  vizitat de aproximativ 30 persoane care folosesc facilităţile oferite de de centru.   


“Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în 15 ţări europene, am dori să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul Hai pe net! să acceseze link-ul www.ecentre.ro, dovedind astfel că au fost online în data de 4 martie, în cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate de o aplicaţie specială, în timp real. Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim printre primii în Europa“ declară Gabriela Barna, director al Fundaţiei EOS România şi coordonatorul campaniei Hai pe net!.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite