Tănase şi Dinescu îşi lansează cărţile la Cluj. Dinescu îşi lansează şi vinurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu şi Stelian Tănase îşi lansează volumele, mâine, la Cluj. FOTO: Arhivă
Mircea Dinescu şi Stelian Tănase îşi lansează volumele, mâine, la Cluj. FOTO: Arhivă

Cei doi cunoscuţi scriitori şi jurnalişti, Stelian Tănase şi Mircea Dinescu îşi vor lansa vineri două volume la Cluj, la Polus Center, în zona food court, de la ora 18. După lansare, vor avea o sesiune de autografe.

Stelian Tănase va lansa cartea sa „Dracul şi mumia” (editura Adevărul), iar Mircea Dinescu va lansa volumul de poezii „Femei din secolul trecut”.
Stelian Tănase spune că s-a documentat 18 ani pentru a scrie „Dracul si mumia”, carte “dedicata” lui Lenin care îşi propune să exprime esenţa secolului XX.

„Am umblat dupa Lenin prin toata Europa, ca un detectiv. Subiectul cărtii, care îl are ca personaj central pe Lenin, a pornit de la un episod autobiografic, petrecut în anul 1990, când am vizitat Moscova, la invitaţia săpătâmanalului Moscow news. Jurnaliştii din redacţie ne-au întrebat ce vrem să vizitam, iar eu am ales Mausoleul lui Lenin. Dar, ajuns aproape de intrare, am spus brusc: «Nu vreau să-l mai vad pe Lenin!»", a declarat, pentru Adevărul, Stelian Tanase.

Volumul „Dracul si mumia”, aparut la Editura Adevarul, a fost pe locul 10 in topul celor mai vandute carti ale editurii la Targul de Carte Gaudeamus.

Cartea lui Dinescu, "Femei din secolul trecut", reuneşte 23 de poeme scrise între 2003 şi 2010. Împreună cu volumul de poezii, el va lansa şi albumul audio cu acelaşi titlu, care conţine opt dintre poeme pe ritmuri de cantece laice şi un colind.

Un moment inedit va fi prezentarea “poeziilor pe sticlă”, adică pe vinurile produse de Mircea Dinescu, creaţiile poetului fiind tipărite pe etichete.
La final, Tănase şi Dinescu vor acorda doritorilor autografe.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite