Tănase şi Dinescu au cucerit Clujul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tănase şi Dinescu au atras atenţia clujenilor prezenţi la mall.
Tănase şi Dinescu au atras atenţia clujenilor prezenţi la mall.

Mircea Dinescu şi Stelian Tănase şi-au lansat, aseară, cele mai proaspete volume într-un cadru mai puţin convenţional, la centrul comercial Polus Center, din Cluj-Napoca, în prezenţa a zeci de pasionaţi de carte.

„Dracul şi mumia", un roman - provocare ce poartă semnătura lui Stelian Tănase, a apărut sub egida editurii „Adevărul". Dubla lansare l-a avut ca protagonist şi pe Mircea Dinescu, cu volumul de poezii „Femei din secolul trecut". Dinescu a lansat, pe lângă volum, şi un album audio cu acelaşi titlu.  De asemenea, fanii lui Dinescu au avut ocazia de a cumpăra vinurile produse chiar de autor, pe ale căror etichete poetul a imprimat poezii de amor.

Clujul, un barometru pentru Tănase

Lansarea a avut loc cu începere de la ora 18.00, în holul Polus Center, după care a urmat o sesiune de autografe. „Am aşteptări de la cititorii mei clujeni. Îi consider un barometru pentru scriitura mea. Clujul este un important centru cultural, cu oameni care au păstrat nealterată foamea de cultură", a spus pentru „Adevărul" Stelian Tănase. Autorul a mărturisit că s-a documentat timp de 18 ani pentru a scrie „Dracul şi mumia", carte prin care îşi propune să exprime esenţa secolului XX.

„Şi în Occident cărţile au ajuns să fie vândute împreună cu ziarele. Uitaţi-vă prin librăriile snoabe. Timp de o săptămână, nu ştiu dacă le trec pragul mai mult de zece oameni. Noi venim cu cărţile spre cititori", a explicat Tănase de ce a organizat lansarea în holul centrului comercial clujean. „În perioada comunistă, am sfidat comunismul. Acum, sfidez şi capitalismul. M-am săturat de lamentările scriitorilor. Da, este adevărat, în vremea comunismului poeţii aveau alt statut. Acum, s-au trezit aruncaţi la marginea societăţii", a opinat Mircea Dinescu.

„Mi-e drag Clujul!"

Scriitorul, jurnalistul, moşierul şi, în acelaşi timp, producătorul de vinuri alese româneşti, Mircea Dinescu, spune că, pentru sufletul său, Clujul înseamnă enorm. „Îmi trag rădăcinile de lângă comuna clujeană Bobâlna, după mamă, şi de lângă Sibiu, după tată. Mi-e drag Clujul şi mă bucur că am lansat acest volum de poezii şi aici, într-un spaţiu neconvenţional", a mai spus autorul. Clujenii s-au adunat în număr mare în faţa standului de cărţi, pentru a cumpăra cele două volume lansate, precum şi câte o sticlă de vin, provenit, indiferent de sortiment, din prima stoarcere, pe ale căror etichete - poezii au primit autografe de la autor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite