Tânărul decedat la club, suspect de consum de droguri uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legiştii au găsit în stomacul tânărului urme care indică faptul că acesta ar fi consumat droguri, însă rezultatele sunt parţiale. Dacă se confirma faptul că băiatul a murit din cauza unei supradoze, acest lucru ar crea un precedent, fiind primul caz de deces din Cluj-Napoca din cauza stupefiantelor.

Băiatul în vârstă de doar 20 de ani a murit, vineri dimineaţa, în ambulanţă, după ce a fost scos din clubul Bulgakov Underground din Cluj-Napoca, deoarece i se făcuse rău. Cauza: s-a înecat cu propriul sânge în urma unei hemoragii.

Robert-Barna Mate a decedat vineri dimineaţă, în jurul orei 3.40, după ce i s-a făcut rău subit. La faţa locului s-a deplasat o echipă a serviciului SMURD şi procurori, însoţiţi de poliţişti de la Secţia 1. „Echipajul SMURD a încercat să-l resusciteze pe tânăr, care nu prezenta urme de violenţă pe corp”, a declarat inspectorul Gina Pop, purtător de cuvânt din cadrul IPJ Cluj.

Are urme de plante în stomac

Medicii legişti de la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca, unde a fost efectuată necropsia, au confirmat, astăzi, că în stomacul acestuia, în plămâni şi în laringe au fost găsite urme care indică faptul că e posibil acesta să fi consumat plante etnobotanice.

Totuşi, legiştii nu pot confirma dacă este vorba despre plante etnobotanice sau despre urme de plante provenite din mâncare, cum ar fi ciupercile din pizza. „Vom face mai multe teste, printre care şi unul toxicologic, pentru a vedea dacă băiatul a consumat droguri”, a spus Nicolau.

Asfixie mecanică

Cauza decesului, stabilită de medici, este asfixie mecanică prin aspirat hemoragic gastric, ceea ce înseamnă că tânărul s-a înecat cu propriul sânge, în urma unei hemoragii în stomac, potrivit medicului Gheorghe Nicolau. „Stomacul era plin de sânge. El a murit în salvare, chiar s-a reuşit să se facă o resuscitare, dar fără efect”, a precizat acesta.

Surse din cadrul localului au declarat că băiatul a consumat plante etnobotanice. Este vorba de acele plante care ce se pot cumpăra în diferite forme de la magazine din Cluj-Napoca, respectiv „drogurile legale”.

Alte surse apropiate conducerii clubului Bulgakov Underground ne-au povestit cele întâmplate. „Băiatul stătea la masă, iar la un moment dat un prieten de-al său a venit şi l-a întrebat ce e cu el. Se simţea rău, l-au scos afară şi încă avea puls”, a spus aceeaşi sursă

Mama băiatului, Paraschiva Mate, crede că cineva i-ar fi dat să consume droguri. „Băiatul meu era foarte cuminte şi nu spun asta pentru că era copilul meu, ci pentru că era foarte calculat, mergea chiar şi la biserică. Nici nu fuma, nici nu bea, dacă e vorba de droguri cred că cineva i-ar fi dat să consume aşa ceva. A fost influenţat”, a spus aceasta.

image

Adevărul” a contactat un specialist în medicina internă din cadrul Clinicii Medicale III din Cluj-Napoca, care a confirmat faptul că un drog poate duce la decesul unei persoane. „Hemoragia internă poate fi produsă de alcool sau de o substanţă corozivă. Deoarece legiştii au confirmat faptul că victima nu ar fi consumat alcool în cantităţi mari, nu mai rămâne decât ultima variantă”, ne-a spus medicul.

Student eminent

Robert-Barna Mate era de origine din localitatea Săcuieni, judeţul Bihor. Acesta era student în anul II la specializarea Geografia Tursimului, linia maghiară, de la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, unde a fost admis cu media 9.00. Potrivit părinţilor acestuia, băiatul nu era fumător, nu consuma băuturi alcoolice şi era foarte preocupat să studieze geografia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite