Talentul anului la Cluj: pictează de la 6 ani, realizează prima expoziţie la 8 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia Amaliei Crişan, micul geniu de doar 8 ani, a fost vernisată în această seară la Bastionul Croitorilor, din centrul municipiului Cluj-Napoca, în prezenţa unui public numeros. Micuţa a devenit cea mai tânără expozantă a Bastionului.

Tablouri decorative, care conţin uneori şi puţin umor, căţei, case, fluturi, flori şi prieteni sunt elementele care se regăsesc, de fiecare dată diferit, în lucrările elevei de clasa a doua. Amalia Crişan învaţă la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Cluj-Napoca. Talentul său a fost descoperit în urmă cu doi ani, de către părinţi. De atunci, ea merge săptămânal la cursuri de desen şi de pictură. Artiştii prezenţi la vernisaj au rămas plăcut surprinşi, de mâna fetiţei, de imaginaţia sa şi de modul prin care se exteriorizează în picturile sale.

Foloseşte deja diferite tehnici de desen şi pictură, de la pastel şi până la acuarelă. „Vreau să mă fac pictoriţă“, a spus Amalia. Cei care i-au văzut lucrările n-au avut niciun motiv de îndoială.

"Ce aşteptăm de la un artist mare găsim deja şi la Amalia. Am încercat să-i dau Amaliei unele tehnici picturale sau s-o învăţ să privească cu bucurie marea varietate a formelor realităţii. Poate şi expresivitatea şi câte ceva din semnificaţia acestor forme şi culori atât de spectaculoase. Că ne cam deosebeau peste 50 de ani de viaţă nu era o surpriză şi ne-am găsit uşor unda de comunicare, răbdarea, stăruinţa, o deosebită seriozitate", a precizat profesoara acesteia, Margareta Catrinu.

Fetiţa ne-a povestit că a mai avut expoziţii la şcoală, însă cea de azi e prima publică. Îi mai place muzica, dar nu mai mult decât pictura. Cu siguranţă ne vom mai reîntâlni cu ea în galeriile din Cluj-Napoca, spun cei prezenţi la eveniment.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite