TIFF dă startul petrecerilor: Tunderground, Grimus, Gary Lucas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a festivalului de muzică alternaTIFF începe în forţă azi, la TIFF Meeting Point, de la ora 21:30, cu un concert susţinut de trupa Tündérground. Seara, chitaristul Gary Lucas, dar şi trupa Grimus vor oferi un concert de excepţie în localul Zorki Off The Record.

Festivalul de muzică alternaTIFF este organizat de Indiescouts în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi va avea loc în perioada 2-5 iunie 2010 la Cluj-Napoca.

Tündérground este reprezentată de şapte tineri, recunoscuţi pentru varietatea instrumentelor muzicale folosite. Muzica lor instrumentală, cântată la flaut, drâmbă, chitară electrică şi acustică, vioară electrică, tobe şi chitară bas, are o sonoritate aparte. Melodiile lor găzduiesc nenumărate oportunităţi de combinaţii stilistice, linii melodice şi compozitorii.

De la ora 22:30, publicul se mută la Zorki Off The Record, pentru a se bucura de un concert extraordinar susţinut de chitaristul Gary Lucas.
Originar din statul New York, Gary Lucas a fost descris de revista Rolling Stone drept "unul dintre cei mai buni şi originali chitarişti ai Americii" (David Fricke). Are peste 12 albume solo, a fost nominalizat la premiile Grammy şi a colaborat cu artişti precum Jeff Buckley, Joan Osborne, Nick Cave, Lou Reed, Chris Cornell, Future Sound of London, Iggy Pop. De asemenea, este compozitorul celebrei piese Grace de pe albumul omonim al lui Jeff Buckley şi nu în ultimul rând compozitorul unor soundtrack-uri de film printre care se numără şi Dracula (R. George Melford).

Nu în ultimul rând, de la 23:30, tot la Zorki - Off The Record vine trupa Grimus. Înfiinţată în anul 2005 la Cluj-Napoca, Grimus este una dintre cele mai active trupe româneşti de rock ale momentului. Cu peste 200 de concerte la activ, dintre care unele în ţări ca Anglia, Polonia, Ungaria, Serbia, Bulgaria sau Rep. Moldova, trupa a împărţit scena cu nume consacrate precum: Moby, The Prodigy, Macy Gray, The Rasmus, Sophie Ellis-Bextor, Motorhead.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite