Sute de chirurgi de top vor dezbate la Cluj viitorul medicinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.600 de chirurgi eminenţi din România şi străinătate se întrunesc la Cluj, între 3 şi 6 mai, a XXV-a edţie a Congresului Naţional de Chirurgie. la  Lucrările Congresului vor avea loc la Centrul de Conferinţe Napoca.

În cadrul acestei manifestări, chirurgii românii şi cei 40 de invitaţi din străinătate vor dezbate teme actuale din chirurgia generală, cu accent pe patologii specifice din aria acestei specialităţi. Congresul reuneşte medici chirurgi, colegi din specialităţi medicale cu care aceştia colaborează pentru diagnostic şi tratament complementar actului chirurgical, studenţi şi asistente care îşi desfăşoară activitatea în chirurgie.

Consultaţi programul CNC

Vor avea loc prezentări în plen, mese rotunde şi sesiuni poster în care vor fi analizate standardele actuale ale practicii chirurgicale, de la diagnostic la tratament, dar şi sesiuni de dezbateri pe teme ce încă suscită dispute în chirurgie.

„Am ţinut ca la această manifestare ştiinţifică de ţinută asistenţii medicali care îşi desfăşoară activitatea în chirurgie şi studenţii să aibă sesiuni speciale”, a spus preşedintele congresului, Constantin Ciuce, rectorul UMF „Iuliu Haţieganu”.

Printre participanţii din acest an, se numără chirurgi din 13 ţări europene, recunoscuţi ca experţi în domenii specializate ale chirurgiei. Ei vor susţine alături de chirurgii români, conferinţe pe subiecte specifice din aria de interes a congresului. De asemenea, în perioada 1-3 mai, se vor desfăşura nouă cursuri pre-congres ce se adresează atât rezidenţilor cât şi tuturor celor care doresc să-şi actualizeze sau să-şi aprofundeze cunoştinţele profesionale în domeniile de interes abordate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite