Sute de biciclişti clujeni se întrec într-o competiţie de amploare (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de biciclişti participă astăzi, în Parcul Cetăţuia din Cluj-Napoca, la o competiţie de amploare, împărţită pe grupe dedicate copiilor, începătorilor, familiilor, amatorilor dar şi profesioniştilor.

Vezi aici o galerie foto

În ciuda vremii urâte şi a ninsorii care a încurcat puţin planurile organizatorilor, făcând traseele mai dificile, sute de biciclişti s-au adunat, astăzi, în Parcul Cetăţuia, pentru a lua parte la un eveniment dedicat ciclismului. Clujul Pedalează este o competiţie inspirată din marile maratonuri de ciclism din ţări cu tradiţie precum Austria sau Ungaria.

De asemenea, este prima competiţie de profil din România, care se adresează tuturor pasionaţilor de ciclism, atât celor profesionişti, cât şi celor amatori. „Ideea e adusă de afară. La maratonurile mari, ca lumea, spectatorii sau aparţinătorii concurenţilor să nu se plictisească până aceştia ajung la finish, pot participa la un concurs de ciclism auxiliar celui principal", a Kertész Levente, organizatorul evenimentul, cel care a avut iniţiativa organizării ineditului eveniment.

Cei care s-au înscris la eveniment au primit cipuri, pentru a fi cronometraţi profesionist. Printre cei care s-au înscris la competiţie se află şi Lucian Logigan, multiplul campion naţional la mountaibike.  Următoarele etape vor avea în câteva parcuri din Cluj, pe centura Vâlcele - Apahida. Organizatorii vor organiza, în premieră pentru Cluj, şi o etapă „de noapte", în centrul Clujului.

Concursul a avut şi o etapă dedicată familiilor, astfel încât traseul mare să fie parcurs de soţ şi soţie, împreună cu copilul sau copiii acestora. În cadrul acestei etape s-a înscris, însă, o singură familie. „Am venit deoarece pentru noi e o plăcere să pedalăm, indiferent de vreme“, a spus Lucian Şerban, care a pedalat alături de soţia sa, Ildiko şi fiul lor de doar patru ani, Paul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite