Suspecţii în cazul jafului de la BT Cluj rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Hosu este unul dintre inculpaţi Foto: Arhiva Adevarul
Adrian Hosu este unul dintre inculpaţi Foto: Arhiva Adevarul

Tribunalul Cluj a decis să menţină măsura arestării preventive a celor doi tineri trimişi în judecată pentru jaful petrecut în februarie 2009 la o sucursală din Cluj-Napoca a Băncii Transilvania.

Tinerii suspectaţi că au jefuit Banca Transilvania: „Hristos a înviat”

„Instanţa a decis menţinerea stării de arest preventiv a celor doi inculpaţi”, a spus purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, judecătorul Petru Urs.

Tribunalul Cluj a judecat, astăzi, într-o şedinţă cu uşile închise, legalitatea măsurii arestării preventive a celor doi tineri trimişi în judecată în cazul jafului de la o sucursală din Cluj-Napoca a Băncii Transilvania, din februarie anul trecut.

Avocatul Mihai Giurgea, care îi reprezintă pe Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, a declarat că primul termen pe fond în proces va avea loc în 20 aprilie şi că marţi a fost o verificare din oficiu a legalităţii măsurii de arestare preventivă a tinerilor.

„Noi am arătat că nu se poate dovedi că lăsarea în libertate a lor ar reprezenta un pericol social. În rechizitoriul Parchetului nu se arată de ce este mai normală menţinerea în arest şi de ce lăsarea în libertate poate reprezenta un pericol social”, a spus Giurgea.
Acesta a precizat că a sesizat o contradicţie în rechizitoriu privind motivele care au stat la baza comiterii jafului.

„A fost o contradicţie legată de motivarea jafului, şi anume faptul că se susţine că ar fi avut la bază plata datoriilor părinţilor către bănci, dar şi faptul că ei doi vroiau să cumpere maşini. Ori e una, ori e alta, nu se pot admite ambele”, a spus Giurgea.

Avocatul a menţionat că este exclusă posibilitatea ca motivaţia jafului să fi fost plata datoriilor părinţilor, câtă vreme datoriile acestora au rămas la fel şi după comiterea jafului.

În ceea ce priveşte acuzaţiile legate de înmatricularea mai multor maşini, Giurgea a spus că majoritatea au fost cumpărate înainte de jaf. „Or, momentul plăţii este când cumperi, nu când înmatriculezi. Nu se leagă presupunerea Parchetului că din banii de la jaf s-ar fi cumpărat maşini”, a spus Giurgea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite