Suspecţii în „Jaf la BT“ au stat ilegal după gratii, susţin avocaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou termen în dosarul „Jaf la BT“ a avut loc astăzi, avocaţii celor doi suspecţi cerând eliberarea tinerilor. Ei au arătat că, timp de cinci zile, Andrei Hosu şi Bogdan Baciu au stat după gratii ilegal, expirându-le mandatele de arestare preventivă fără a le fi prelungite în tot acest timp.

Vezi şi ce au declarat Hosu şi Baciu în faţa instanţei

Tiberiu Ban, unul dintre apărătorii celor doi, a declarat că măsura arestării preventive nu a fost prelungită în momentul în care a expirat, respectiv în 2 aprilie, ci doar în 7 aprilie, motiv pentru care situaţia a fost fără acoperire juridică aproape o săptămână. Când a admis recursul procurorilor împotriva eliberării celor doi tineri, Curtea de Apel nu putea să prelungească de la sine mandatul de arestare preventivă, a explicat Ban.

„Clienţii mei s-au aflat într-o stare de arest asupra căreia nu s-a pronunţat nicio instanţă de judecată. Cine îşi asumă rărpunderea pentru acea perioadă? Situaţia e fără acoperire juridică“, a declarat avocatul. Instanţa Tribunalului se va pronunţa mâine dimineaţă cu privire la cererea de eliberare a celor doi inculpaţi.

Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, cei doi suspecţi în cazul jefuirii Băncii Transilvania din Cluj-Napoca, au fost prezenţi din nou în faţa judecătorilor de la Tribunalul Cluj, unde avocaţii au cerut eliberarea acestora. Instanţa Tribunalului se va pronunţa mâine dimineaţă cu privire la cererea de eliberare a celor doi inculpaţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite