Suspecţii din „Jaf la BT“ ar putea fi eliberaţi astăzi. UPDATE Magistraţii au decis: rămân după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii celor doi tineri judecaţi în cazul jafului petrecut în 2009 la o filială din Cluj-Napoca a Băncii Transilvania au susţinut, astăzi, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj, că mandatele de arestare preventivă emise pe numele inculpaţilor au expirat. Ei ar putea fi eliberaţi azi.

UPDATE: Magistraţii Curţii de Apel Cluj au admis recursul formulat de Parchet, astfel încât cei doi suspecţi vor rămâne după gratii.

La Curtea de Apel Cluj s-a judecat, astăzi, recursul înaintat de procurori împotriva unei decizii a Tribunalului Cluj, prin care s-a dispus eliberarea lui Andrei Hosu şi a lui Bogdan Baciu, judecaţi pentru tâlhărie, în urma jafului din februarie 2009 de la o filială a Băncii Transilvania din cartierul clujean Mănăştur.

Avocaţii celor doi au susţinut, joi, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj, că mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor doi inculpaţi au expirat de aproape o săptămână.

Avocaţii au afirmat că recursul procurorilor Parchetului Tribunalului Cluj împotriva hotărârii de eliberare a celor doi tineri nu mai are obiect, deoarece în 2 aprilie a expirat mandatul lor de arestare preventivă.

Totodată, avocaţii au susţinut că recursul ar fi trebuit să se judece până în 2 aprilie.
Unul dintre avocaţii celor doi, Tiberiu Ban, a arătat că, în 1 februarie 2011, Tribunalul Cluj a hotărât menţinerea în arest pentru încă 60 de zile a inculpaţilor. În 28 februarie, Tribunalul Cluj a dispus înlocuirea măsurii arestului şi punerea în libertatea celor doi.
"În 8 martie, Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat doar asupra încheierii din 28 februarie şi nu asupra încheierii din 1 februarie privind menţinerea arestului. Practic, decizia tribunalului din 1 februarie a rămas valabilă doar până în 2 aprilie, adică 60 de zile", a susţinut Ban.

Avocaţii celor doi au făcut referire şi la ultima expertiză a Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI, expertiză conform căreia înălţimea lui Hosu şi a lui Baciu nu coincide cu cea a suspecţilor surprinşi de camerele de supraveghere ale băncii. Avocaţii au spus că mai trebuie administrată în dosar o singură probă, cea ADN, astfel că Hosu şi Baciu nu au cum să pericliteze ancheta.

"Dacă această analiză ADN va dura cinci ani, vom sta închişi cinci ani? Toate probele care au fost împotriva noastră sunt acum în favoarea noastră", a spus unul dintre inculpaţi, Bogdan Baciu.

Judecătorii Curţii de Apel Cluj urmează să decidă joi dacă cei doi vor rămâne în arest.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite