Corul ce a intrat în Cartea Recordurilor îi colindă pe clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii din „Clubul Vedetelor“ vor susţine un concert de muzică populară şi colinde.
Micuţii din „Clubul Vedetelor“ vor susţine un concert de muzică populară şi colinde.

Concerte de colinde, o lansare de carte, atelierul Moşului şi o petrecere cu premii îi aşteaptă pe clujeni în ziua de Sfântului Nicolae.

Moş Nicolae a pregătit evenimente speciale pe tot parcursul zilei, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.

Primul eveniment al zilei este programat la ora 13.00 şi se adresează părinţilor şi copiilor. Istoricul Ucu Bodiceanu îşi lansează, după 15 ani, a doua ediţie a cărţii pentru copii „Un altfel de Crăciun". Cartea descrie povestea emoţionantă a unor copii orfani care îşi doresc de la Moş Crăciun o pâine, un palton pentru o surioară şi să ningă în fiecare zi pentru a putea câştiga bani din curăţarea zăpezii din faţa caselor. „Mi-ar plăcea ca părinţii să le citească copiilor şi să le spună că sunt şi astfel de cazuri, de care trebuie să ţinem cont", spune Ucu Bodiceanu. Acesta a pregătit atenţii pentru toţi copiii prezenţi la lansare. „Le vom oferi creioane colorate, cartea, o mică atenţie să nu treacă neobservată ziua", adaugă Bodiceanu.

Spectacol de colinde şi muzică populară

Copiii de la secţia folclor a Clubului Vedetelor vor susţine, de la ora 18.30, în Piaţa Unirii, un concert de muzică populară şi colinde. „Vor fi cântece de iarnă şi colinde de pe albumul viitor, pe care-l vom lansa între 15 şi 18 decembrie. Sunt colinde în avanpremieră, dar copiii vor cânta şi piese individuale. Participă 23 de copii, unii dintre ei au cântat şi la concertul de 12 ore, cu care am intrat în Cartea Recordurilor", explică Alexandru Filip, coordonatorul Clubului Copiilor. Totodată, acesta spune că s-a optat pentru participarea exclusivă a copiilor de la secţia folclor pentru a păstra tradiţiile. Copii vor cânta live şi vor fi acompaniaţi de instrumente tradiţionale. În 2009, copiii de la Clubul Vedetelor au cântat un repertoriu de peste 380 de melodii timp de 12 ore şi jumătate fără întrerupere.

Petreceri pentru cei mici şi nu numai

În mall-ul din cartierul Gheorgheni, clujenii sunt aşeptaţi la un concert de colinde. De la ora 19.00, solista Ioana Moldovan va susţine la Iulius Mall un concert de colinde şi cântece de Crăciun. La Polus Center, copilaşii dornici să îl ajute pe Moş Crăciun pot să participle la atelierul acestui. Între orele 18.00 şi 20.00, copiii pot lucra cot la cot cu Moş Crăciun şi cu elfii acestuia la confecţionarea diferitelor cadouri, dar pot să şi pot să depună scrisorile lor cu dorinţe în cutia poştală adusă special pentru această ocazie.

De Moş Nicolae, la Palatul Copiilor se organizează expoziţii şi spectacole pentru fiecare cerc în parte. „Cercul de pictură are o expoziţie, iar copii de la cercul de dans şi cel de muzică au serbări în cadrul instituţiei", spune Valentin Cuibus, directorul Palatului Copiilor.

Pentru cei care au trecut de vârsta copilăriei, în Club The One, se organizează „Bad Santa Party". Cei care se costumează în elfii moşului, Rudolph sau asistente de moş pot câştiga premiul pus la bătaie, adică 100 de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite