Suporterii lui U au boicotat şedinţa de Consiliu Local. Au blocat circulaţia şi au cerut explicaţii primarului Emil Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii au blocat circulaţia şi au cerut explicaţii primarului Emil Boc
Suporterii au blocat circulaţia şi au cerut explicaţii primarului Emil Boc

Sute de suporteri ai Universităţii Cluj au blocat circulaţia joi seara în faţa Primăriei Cluj-Napoca, unde au scandat împotriva preşedintelui clubului Anamaria Prodan şi a fostului patron Florian Walter. Suporterii au cântat „Slavă ţie studenţie" şi au scandat „Ieşi afară, javră ordinară", cu referire directă la primarul Emil Boc, care nu s-a implicat în găsirea unor soluţii la club.

La ora la care suporterii au blocat circulaţia în Primărie avea loc şedinţa de Consiliu Local, la care a participat si primarul Emil Boc.

„Împreună vom găsi soluții și chei legale pentru a proteja Universitatea Cluj. Banii de la Consiliul local pentru cele două cluburi clujene nu sunt cheltuiți. Sperăm ca la începutul sesiunii parlamentare proiectul de lege să primească votul pentru a putea face alocarea de bani. Solicităm sprijinul tuturor celor ce au o influență să pună pe ordinea de zi acest proiect", a precizat primarul Emil Boc.

„Nu am avut angajament cu finanațatorul privind anumite contracte de salubrizare. Concesiunea serviciilor publice se face prin licitație. Sunt doar povești ce nu au legătură cu realitatea. Clujul are două echipe clujene cu doi patroni diferiți. N-am auzit declarații de la CFR Cluj că nu sunt sprijiniți. Așteaptă și ei rezolvarea problemei dar nu s-au lansat în injurii. Lucrăm la componența legală, avem de partea noastră soluții legale".

„Am dispus la nivelul executivului o comisie pentru a studia contractul cu actualul patron. E bine să vină o comisie formată și din consilieri locali pentru a studia alternativele și variantele legale pentru a apăra interesele municipalitatii. Vom acționa juridic și legal. Nu pot să dai importanță unei persoane care caută scandal, vom lucra pe lege și pe acte", a mai spus Boc.

Iniţial, suporterii s-au prezentat la antrenamentul jucătorilor Universităţii la terenul de la baza sportivă Clujana. Suporterii le-au cerut jucătorilor să nu urmeze conducerea echipei la Buzău, aşa cum a anunţat preşedintele Anamaria Prodan.

Antrenorul şepcilor roşii: Universitatea trebuie să joace în Cluj


„Jucătorii trebuie să fie devotaţi echipei. Prefer să nu fiu întrebat de mutarea la Buzău, până nu se ştie oficial, până nu există o poziţie oficială a celor din conducere nu pot să-mi exprim nemulţumirea sau mulţumirea, sau să iau o decizie sau să nu iau. Eu nu am vorbit cu Anamaria Prodan de ieri, nu ştiu situaţia, dar dacă va fi aşa, în momentul în care voi ştii oficial că echipa se va muta la Buzău voi lua o decizie în ceea ce mă priveşte. Din punctul meu de vedere, această echipă trebuie să joace în Cluj. E o situaţie care nu ne convine", a precizat Cristi Dulca, antrenorul echipei Universitatea Cluj.

Mircea Jorj, consilier local: Nu o mai suport pe această individă


„O doamnă jignește un simbol al orașului, al Transilvaniei, jignește în relația sa cu autoritățile îndrăznește să jignească clujenii, suporterii, antrenori, foști antrenori, fotbaliști. Atât dânsa cât și fostul acționar majoritar au tot bătut toba despre promisiunile pentru contracte de salubrizare. Să spună cine le-a promis și ce le-a promis, este o jignire la adresa vechiului Consiliu local. Sigla și brandul orașului se identifica cu sigla Universității. Propun înființarea unei comisii de analiză, avem obligația morală să avem grijă de acest simbol al Clujului care este în grija acestui oraș și a acestei administrații. Nu suporterii trebuie să fie în prima linie, noi trebuie să fim. Nu pot să colaborez cu această individă fără niciun respect, vom lupta juridic. Această doamnă nu poate pleca cu cu brandul și sigla, acestea sunt inalienabile, nu pot duse la ea în dormitor. Trebuie schimbată foaia în relația cu această doamnă, am răbdat atacuri prea mult timp. Nu o mai suport pe această individă. Solicit că toți consilierii locali juriști să facă parte din acea comisie de analiză, să fie găsite soluții pentru ca această echipă să nu moară doar pentru că unii vor sa faca un business", a declarat Mircea Jorj.

Universitatea Cluj se mută la Buzău

Preşedintele clubului Universitatea Cluj, Anamaria Prodan, a declarat, joi, că a semnat actele necesare mutării echipei la Buzău, unde va disputa toate meciurile de pe teren propriu din acest sezon al Ligii I, începând cu următoarea partidă.

"Acum am semnat toate documentele şi cu autorităţile locale şi cu clubul din Buzău, totul este în regulă. Contractul este valabil până la sfârşitul campionatului", a declarat Prodan.

Oficialul grupării clujene a motivat decizia de a muta echipa la Buzău prin costurile mari pe care trebuia să le suporte în fiecare lună la Cluj Napoca.
"Totul este gratis la Buzău pentru noi, sunt nişte oameni extraordinari, care ne vor ajuta foarte mult. Asta în condiţiile în care la Cluj pur şi simplu ne-au omorât. Aici, la Buzău, practic noi trebuie să suportăm doar salariile jucătorilor. Lunar, la Cluj, terenul de antrenament ne costa 7.000 de euro, două meciuri pe teren propriu 45.000 de euro, cantonamentul dinaintea meciurilor alte 10.000 de lei, utilităţile 1.500 de euro, masa jucătorilor 5.000 de euro. Asta se întâmpla la Cluj, la Buzău, toate aceste lucruri sunt gratis. Oamenii ăştia chiar caută acum să găsească şi cazare pentru jucătorii noştri. Ne vor asigura tot, numai ca noi să jucăm la Buzău. Cei de la Cluj ne ameniniţă că ne iau palmaresul şi culorile şi tot, dar nu mai contează. Acolo ne luau bani şi pe aerul pe care îl respiram", a explicat Prodan.

Următoarea partidă pe teren propriu a formaţiei clujene este în etapa a VIII-a a Ligii I, cu Astra, după întreruperea campionatului pentru meciurile echipei naţionale cu Estonia (7 septembrie) şi Andorra (11 septembrie), din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

ATENŢIE! IMAGINI NEEDITATE. CONŢINE LIMBAJ EXPLICIT

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite