Suporterii „U“ Cluj la moartea lui Emil Hossu: „Nu te vom uita niciodată, maestre!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe siteul suporterilor Universităţii, cât şi pe siteul oficial al clubului, au apărut mesaje de condoleanţă pentru familia cunoscutului actor care a decedat ieri. În acestea se arată că „Emil Hossu era unul dintre cei mai mari susţinători ai <<Şepcilor roşii>>”.

„Deşi locuia la Bucureşti, el a urmărit în permanenţă evoluţia echipei favorite şi chiar s-a implicat efectiv în mobilizarea oamenilor la <<Marşul pentru o idee>>, demers al suporterilor care a salvat clubul de la desfiinţare şi care a convins autorităţile să modernizeze stadionul <<Dr. Mircea Luca>>“. Dumnezeu să îl odihnească în pace. Nu te vom uita niciodată, maestre!“. se arată pe siteul suporterilor „U“.

Vezi aici un interviu acordat de Emil Hossu siteului ucluj.ro

Şi reprezentanţii clubului au postat pe siteul oficial umătorul mesaj: „Familia <<U>> deplânge moartea marelui actor Emil Hossu, unul dintre cei mai mari susţinători ai “Şepcilor roşii”. “Încă din 1945, de când aveam 4 ani şi tatăl meu era preşedinte de onoare la Universitatea Cluj, ţin cu <<sepcile rosii>>. Aşa a fost şi când erau în <<B” sau chiar in <<C>>, mai ales că am cunoscut atâtea generaţii de <<U>>-işti. Sunt foarte fericit că acum sunt din nou în prima ligă. Mergeam foarte des pe stadion cu ceva timp în urmă. Chiar şi pe ploaie sau pe viscol, când juca <<U>> Cluj sau naţionala, spuneam <<prezent>>, ca un suporter adevărat”, spunea Emil Hossu într-un interviu acordat anul trecut. Clubul Universitatea Cluj transmite condoleanţe familiei marelui <<U>>-ist. Dumnezeu sa îl odihnească în pace…“.

A decedat la teatru

Actorul Emil Hossu a decedat în miercuri seară, medicii SMURD neputând să-l resusciteze după intrarea în stop cardio-respirator. Coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa, a spus că medicii au fost chemaţi, la Teatrul Nottara, pentru că actorul Emil Hossu a leşinat, nemaifiind conştient. Medicii l-au găsit pe actor în stop cardio-respirator şi au început manevrele de resuscitare, care însă nu au reuşit.

Cine a fost Emil Hossu

Emil Hossu (70 de ani) era actor la Teatrul Nottara din Bucureşti şi a jucat în numeroase filme, printre care "Toamna bobocilor", "Iarna bobocilor", Accident", "Cel mai iubit dintre pământeni" şi "Balanţa". Era unul dintre cei mai îndrăgiţi şi cunoscuţi actori români. Într-un interviu, acesta declara: "Sunt maramuresean după mamă, sălăjean după tată, dar stau în București de foarte multă vreme". După ce, ca urmare a Dictatului de la Viena, Transilvania de Nord a fost cedată Ungariei, familia Hossu s-a mutat la Cluj. Deoarece tatăl său era diplomat, pe 23 august 1945 toată familia a fost deportată într-un lagăr în Germania, unde a rămas timp de an și trei luni. După ce au scăpat din lagăr, părinții s-au întors in România. Casa, o fabrică de ață și mașina le fuseseră confiscate.
În 1948, pentru că fusese diplomat în perioada lui Ion Antonescu, tatăl lui Emil Hossu a fost trimis la muncă forțată la Canalul Dunăre-Marea Neagră, de unde a revenit după 6 luni. La numai 17 ani, Emil Hossu și-a pierdut tatăl, bolnav de cancer.
Pentru că nu avea „origine sănătoasă", Emil Hossu a reușit să intre la ATF abia din a treia încercare. Hossu era căsătorit cu actriţa Catrinel Dumitrescu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite