Cluj: „Supleantul”, lansat şi în oraşul de sub Feleac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: „Supleantul”, lansat şi în oraşul de sub Feleac
Cluj: „Supleantul”, lansat şi în oraşul de sub Feleac

Scriitorul şi scenaristul Petru Popescu şi-a lansat astăzi, în cadrul celui de-al VIII-lea simpozion naţional de jurnalism, „Jurnalismul românesc din exil şi diaspora”, ultimul său roman, „Supleantul”.

Romanul este bazat pe legătura amoroasă dintre un tânăr scriitor şi fiica unui dictator. Scriitorul mărturiseşte că povestea prezentată a fost inspirată de realitate şi anume de idila lui cu Zoia Ceauşescu.

„Am luat decizia de a scrie în româneşte, după 20 de ani, la insistenţele apropiaţilor. Printre ei se numără Alex Ştefănescu şi Marius Tucă”, a declarat Petru Popescu. Stabilit încă din 1974 în Statele Unite ale Americii, Petru Popescu, îşi justifică exilul ca pe o decizie personală, „sănătoasă şi aventuroasă”. „Nu am realizat exilul. Când am plecat, parcă am sărit cu paraşuta. Totuşi, senzaţia de exil a dispărut după ce am început să scriu proză în limba engleză”, a specificat scriitorul.

Simpozionul este organizat de Departamentul de Jurnalism, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării şi a reunit figuri cunoscute ale diasporei române.

Printre ei se numără scriitoarea Anamaria Beligan stabilită în Australia, directorul Institului Cultural Român Budapesta, Brânduşa Armanca şi scriitorul Gheorghe Săsărman, stabilit în Germania.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite