Studenţii promovează turismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Săptămâna turismului“ în Cluj a debutat astăzi cu un „Târg de turism“ organizat de studenţii care vor să promoveze turismul în aer liber din România ca o alternativă la plecările în străinătate.

„Săptămâna turismului“ în Cluj a debutat astăzi cu un „Târg de turism“ organizat de studenţi din cadrul Organizaţiei  Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST) la Casa de Cultură a Studenţilor. La eveniment sunt prezenţi reprezentanţi ai mai multor cluburi montane, ai firmelor care oferă echipament de munte, respectiv standuri de prezentare a zonelor turistice din judeţul Cluj aflate în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj şi a Primăriei Cluj-Napoca.


Fanii turismului în aer liber au la dispoziţie o gamă largă de produse, începând cu corturi pentru camping până la biciclete şi încălţăminte speciale pentru expediţiile montane. De asemenea, la târg sunt prezenţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor care oferă cursuri de alpinism, respectiv planorism sau chiar sărituri cu parapanta, ultima ofertă la un preţ de doar 35 de lei.


„Târgul de turism „Mocăniţa“ se află la ediţia a II-a şi are în vedere promovarea turismului montan şi de aventură. Acest târg este organizat din pasiune pentru turismul în aer liber. Vrem să ajutăm cluburile montane pentru a fi cunoscute. De ce să mergem în alte ţări pentru zbor cu parapanta, de exemplu, dacă acest lucru se poate face şi la noi“, a declarat Mihai Giurgiu, vicepreşedintele OST Cluj.


19 standuri sunt amenajate la târgul care poate fi vizitat astăzi şi mâine între orele 10.00-18.30. Potrivit organizatorilor, iniţial s-a dorit amenajarea unui panou de căţărare în faţa Casei de Cultură a Studenţilor, însă avizul din partea Primăriei a fost negativ pe motiv că „e stricat aspectul istoric al oraşului“. Târgul este organizat din fondurile proprii ale studenţilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite