Studenţii din România îl atacă pe rectorul Marga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abuz de putere şi motive incoerente de a boicota Gala Profesorului Bologna, un proiect desfăşurat la nivel naţional, sunt câteva din acuzele pe care Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), reprezentanta a peste trei sute de mii de studenţi din ţară, i le aduc rectorului UBB, Andrei Marga.

Asta deoarece, spun ei, înainte de începerea Galei Profesorului Clujean, eveniment care a avut loc weekendul trecut în Cluj-Napoca, toate universităţile clujene au sprijinit evenimentul, mai puţin UBB.

„Un comportament de bazar şi mai apoi abuzul de putere nu sunt lucruri pe care un domn rector stimat ar trebui să îşi permită să le facă. Suntem dezamăgiţi că interesele ilegitime iau locul democraţiei, a respectului şi a valorilor reale în spaţiul universitar“, susţine Daniela Alexe, președintele ANOSR.

Ea a explicat că, în urmă cu o săptămână, cu câteva zile înainte de desfăşurarea Galei, rectorul Andrei Marga s-ar fi răzgândit în ce priveşte susţinerea evenimentului. „UBB ar fi urmat să ne sprijine cu săli, cazare pentru profesorii veniţi din toată ţara şi reducere la mâncare în cadrul unui hotel al universităţii“, a afirmat Alexe. Totuşi, spune ea, organizaţia nu a mai beneficiat de aceste lucruri, deoarece UBB „şi-a retras sprijinul cu patru zile înainte“.

„Solicitările au fost neclare“

Cristina Nistor, purtătorul de cuvânt al UBB, afirmă că solicitările organizaţiei au fost neclare şi incomplete, iar că cele declarate de liderul organizaţiei naţionale sunt fără fundament. „Solicitările pentru perioada 6 - 7 mai 2011 au fost mereu neclare şi incomplete, iar spaţiile solicitate erau deja alocate (atât sălile, cât şi spaţiile pentru cazare). Situaţia a fost comunicată la timp reprezentanţilor organizaţiei“, se arată în luarea de poziţie a UBB. „În această situaţie, tocmai Rectoratul UBB a fost cel care a discutat posibilitatea amplasării optime în Cluj-Napoca a reuniunii menţionate de studenţi şi a contactat Casa de Cultură a Studenţilor“, acolo unde a avut loc evenimentul, mai susţin reprezentanţii universităţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite