Studenţii de la UTCN vor munci la IBM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentantul IBM, Mihai Iordache şi prorectorul UTCN, Mihail Abrudean, au semnat azi un parteneriat pe cinci ani
Reprezentantul IBM, Mihai Iordache şi prorectorul UTCN, Mihail Abrudean, au semnat azi un parteneriat pe cinci ani

Compania americană de IT IBM a încheiat azi un parteneriat de cercetare cu Universitatea Tehnică din Cluj (UTCN). Prin parteneriatul care are o durată de cinci ani cei mai buni studenţi ai UTCN vor susţine timp de trei luni, anual, stagii de practică în cadrul cunoscutei companii de IT.

UTCN a fost aleasă pentru încheierea unui parteneriat de cercetare în domeniul ştiinţei calculatoarelor, de către IBM, una dintre cele mai importante companii din lume producătoare de tehnologie. Parteneriatul a fost semnat azi, pe o durată de cinci ani, între Mihai Iordache, directorul diviziei de software în cadrul IBM România şi Mihail Abrudean, prorectorul UTCN.

12 studenţi vor munci la IBM

„Colaborarea dintre UTCN şi IBM este una mai veche. În 2008 IBM a deschis la această universitate un laborator  cu tehnologie software de vârf. Acum s-a oficializat printr-un document această colaborare extrem de fructuoasă“, a declarat pentru Adevărul Theodor Borangiu, directorul pe relaţii universitare în cadrul IBM România.

Prin acest parteneriat 12 studenţi, vor fi selectaţi anual pentru a susţine stagii de practică, timp de trei luni în cadrul laboratoarelor IBM din Bucureşti. Studenţii vor fi selectaţi pe baza rezultatelor semestriale, iar un alt criteriu va fi cel al recomandărilor primite din partea profesorilor, în urma activităţii acestora în cadrul laboratoarelor practice susţinute la facultate.

IBM sprijină profesorii de la UTCN

„Este o mare oportunitate pentru studenţi, pentru că aceşti tineri se vor confrunta cu realitatea muncii într-o companie de IT. Este un aspect important şi pentru CV-ul lor, pentru că astfel CV-urile lor vor putea fi cunoscute de toată reţeaua IBM“, a declarat Sofia Zainea, directorul de comunicare din cadrul IBM România.

Printre studenţii care vor putea participa în cadrul proiectului sunt cei care studiază în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare şi Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. În cadrul parteneriatului, semestrial, specialiştii IBM vor susţine cursuri şi seminarii în cadrul UTCN Cluj, iar profesorii din cadrul instituţiei de învăţământ clujene vor participa la programele internaţionale IBM, cu scopul de a sprijini şi stimula cercetarea.

O planetă mai inteligentă

O dată cu lansarea parteneriatului dintre IBM şi UTCN, IBM România organizează la Cluj azi şi mâine cea de-a şasea ediţie a forumului naţional „IBM Academic Days for Universities in Romania“. Evenimentul cuprinde prezentări şi dezbateri pe tema „Planeta inteligentă: oraşe inteligente“.

Printre interesele IBM se află dezvoltarea de noi sisteme care asigură creşterea calităţii vieţii în oraşele viitorului: transport inteligent, medicină bazată pe tehnologia informaţiei, reţele inteligente de energie electrică şi clădiri inteligente.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite