Studenţii clujeni vor repezenta România la cea mai mare competiţie de tehnologie din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei echipe studenţeşti din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai“ au cucerit podiumul finalei naţionale Imagine Cup, la secţiunea Software Design, cea mai importantă competiţie de tehnologie adresată studenţilor din întreaga lume, organizată de compania Microsoft.

În cadrul evenimentului, desfăşurat în perioada 11 - 12 mai la Bucureşti, s-a ales echipa care va reprezenta anul acesta România la finala mondială ce va avea loc în Varşovia, Polonia. Deoarece s-a clasat pe primul loc la nivel naţional, echipa Simplex va concura, în perioada 3 - 8 iulie, cu echipe din peste 100 de ţări, la competiţia mondială Imagine Cup.

Trei echipe de clujeni au ocupat podiumul în acest an, la competiţia naţională: Simplex, cu proiectul „Caregamer“, care se foloseşte de popularitatea jocurilor online pentru a direcţiona fondurile obţinute din publicitatea online înspre soluţionarea cazurilor sociale ridicate de ONG-urile partenere. Pe locul II s-a situat echipa Dream Team, cu proiectul „aSIGNment“, iar pe locul III s-a clasat echipa Team Flux.

Pe lângă locurile fruntaşe, studenţii din Cluj-Napoca au câştigat şi premiul pentru perseverenţă şi tenacitate (echipa Dream Team), premiul pentru cea mai bună prezentare tehnică (echipa Team Flux) şi premiul pentru cel mai bun prezentator (Tania Nemeş).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite