Studenţii clujeni se vor înfometa pentru a realiza un studiu despre viaţa românilor săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Mai mulţi studenţi din Cluj-Napoca vor trăi o lună cu salariul minim pe economie, pentru a realiza un studiu privind calitatea vieţii românilor, elaborat de Asociaţia pentru Calitate în Societatea Modernă (ACSM).

Proiectul este intitulat "600" şi îşi propune să identifice nevoile persoanelor care trăiesc în aceste condiţii şi să construiască, ulterior, proiecte care vin în ajutorul acestora.

"Asociaţia pentru Calitate în Societatea Modernă (ACSM), studenţească şi de tineret, va implementa un proiect de tip studiu, care are ca scop realizarea unei radiografii a calităţii vieţii cetăţenilor din România ce trăiesc pe baza salariului minim pe economie de 600 de lei brut (461 lei net), în contextul anului european pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale. Proiectul intitulat «600» îşi propune să identifice nevoile persoanelor care trăiesc în aceste condiţii şi să construiască ulterior proiecte ce vin în ajutorul acestora", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii asociaţiei au precizat că în derularea proiectului s-au implicat voluntar studenţi din Cluj Napoca, membri ai ASCM, care urmează să trăiască o lună cu suma menţionată.

"Aceştia vor publica zilnic informaţii pe propriile profile ce pot fi găsite la adresa www.apgreid.com, despre modul în care îşi gestionează cheltuielile, strategiile pe care le adoptă, provocările sau obstacolele cotidiene ce au la bază aspecte financiare. Vrem să identificăm acele nevoi stringente ale persoanelor care trăiesc în aceste condiţii şi să dezvoltăm proiecte prin care să le ajutăm", a declarat Bogdan Cardoş, preşedinte ACSM.
Acesta a precizat că proiectul va fi derulat pe o perioadă de 30 de zile, pe toată durata lunii noiembrie.

Asociaţia pentru Calitate în Societatea Modernă (ACSM) este o organizaţie nonguvernamentală, înfiinţată la Cluj-Napoca în anul 2008, cu scopul de a promova şi dezvolta serviciile existente în toate sectoarele societăţii moderne în vederea creşterii calităţii vieţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite