VIDEO Robotul care-ţi dă papucii (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii au inventat robotul care îi detectează pe hoţi
Studenţii au inventat robotul care îi detectează pe hoţi

De „Ziua Roboţilor Inteligenţi“ au fost prezentate 18 aparate inteligente. Roboţi care detectează hoţii, zugrăvesc locuinţele, fac cocteiluri sau aranajează pantofi au fost prezentaţi la Făcultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj.

Pasionaţii de tehnologie au putut urmări în weekend 18 roboţi inventaţi de studenţii din anul III al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Cei 54 de studenţi au încercat să acopere toate domeniile în care un robot inteligent s-ar putea arăta util în uşurarea muncii umane. Astfel, ei au creat de la roboţi care fac cocktailuri până la roboţi care plivesc buruienile, culeg fructe sau fac curăţenie în locuinţe. Vezi aici o fotogalerie cu roboţii prezentaţi

Robot pentru aranjatul pantofilor

Nici domnişoarele, posesoare a zeci de perechi de pantofi, nu au fost uitate.  Diana Retegan şi Diana Nuţu au inventat robotul „Shoes Sorter“, capabil să selecteze pantofii imprăştiaţi în holul unui apartament. Acesta funcţionează pe baza unui senzor cu ultrasunete, care măsoară distanţa la care se află pantofii, iar un webcam îi identifică pe baza culorii acestora. „Ne-ar place să avem aşa ceva, la scară mai mare vă daţi seama, la câţi pantofi avem, noi fetele”, şi-a motivat proiectul Diana Retegan, una din studentele care l-au inventat pe “Shoes Sorter”. 

Robotul antifurt

Printre cele mai apreciate proiecte de către cei peste 200 de clujeni participanţi în cadrul evenimentului a fost de departe robotul „antifurt“, capabil să detecteze intrusul în orice încăpere. Robotul localizează obiectele din jurul lui, cu ajutorul senzorilor cu infraroşu. Robotul este setat să trimită instantaneu un SMS sau să apeleze telefonic „păgubitul“,  informând despre apariţia intrusului. „Există riscul să fie dat de pământ roboţelul. Însă acest lucru nu împiedică robotul să dea alarma, întrucât spre deosebire de sistemele clasice, în cazul nostru nu se poate tăia firul”, a declarat Bogdan Cristea, unul dintre studenţii-inventatori.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite