Studenţii clujeni îi trimit ministrului zacuscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii clujeni au demarat seria protestelor. Azi au intrat în grevă japoneză, iar mâine îşi vor scoate cearceafurile pe geamuri. Ei sunt nemulţumiţi de noua Lege a Educaţiei şi îi vor trimite ministrului Daniel Funeriu zacuscă, slănină, murături şi salam, să vadă cum trăiesc studenţii.

Studenţii din Cluj au intrat de azi în grevă japoneză, în semn de protest faţă de noua lege a Educaţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că noua lege nu le conferă o prezenţă de 25% la votul pentru desemnarea rectorului, dar nici în Consiliile de administraţie.


Potrivit Nicoletei Straton, preşedintele Organizaţiei de Studenţi a Uiversităţii Babeş-Bolyai, în mai multe universităţi din ţară, inclusiv din Cluj, procentul de reprezentare a studenţilor în consiliile de administraţie ale universităţilor şi în comisiile de alegere a rectorilor este de 5 la sută.

Astfel, organizaţiile studenţeşti din Cluj au împărţit azi peste 50.000 de banderole cu mesajul „protestatar“, urmând să continue protestele pe tot parcursul săptămânii.

Zacuscă şi slănină pentru ministru

Marţi, studenţii îşi vor scoate cearceafurile  pe geamuri, în semn de solidaritate. Studentii protestatari vor pune miercuri pe clădirile universităţilor, căminelor sau cantinelor un cearceaf cu mesajul „Vrem 25 la sută, drepturile studenţilor nu sunt negociabile“, dar şi „Eşti incapabil să votezi! Semnat Ministru`”.

Indiganţi de modul în care Ministerul Educaţiei comunică cu studenţii, aceştia îi vor trimite joi pachete cu mâncarea săracului, din care nu vor lipsi zacusca şi slănina.

„Tot miercuri seară vom aprinde becurile în căminul 16 din Hasdeu şi vom alcătui cifra 25. Apoi, vom trimite aproximativ 10 colete la minister cu zacuscă, slănină, murături şi salam, pentru ca acesta să vadă cum e să primeşti un colet de la părinţi, pentru că probabil el nu a trecut prin asta“, a explicat Bogdan Moldovan, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Studenţeşti din Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Marş de protest

Organizaţiile studenţi implicate în manifestările de protest vor organiza vineri şi un marş de protest în faţa Casei de Cultură a Studenţilor. Studenţii sunt nemulţumiţi şi de modul în care Ministerul Educaţiei îi tratează, ei fiind consideraţi parteneri doar când „o cer interesele oficialilor din sistemul de învăţământ”.

„Suntem recunoscuţi ca parteneri, doar atunci când suntem de acord cu deciziile ministerului. Noi îl trimitem pe domnul ministru să înveţe matematică şi să vadă ca nu avem de fapt reprezentativitate de 25%“, a conchis Nicoleta Straton.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite