Studenții cer, de la Cluj, direcționarea a 2% din impozitul pe venit spre un fond național de burse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dragoș, președintele studenților din toată țara (foto: ANOSR)
Mircea Dragoș, președintele studenților din toată țara (foto: ANOSR)

6% din PIB să fie alocat educație și direcționarea a 2% din impozitul pe profit și venit spre un fond național de burse de performanțe. Acestea sunt doar două dintre prioritățile studenților pe anul școlar 2012-2013.

Reprezentanți ai studenților din toată țara au hotărât la Cluj-Napoca, în urma Forumului care a avut loc, timp de o săptămână, că intenționează ca vocea lor să fie mai bine auzită pe viitor.

Mai multă putere de decizie

"Considerăm că studenţii trebuie să se afle pe lista de priorităţi a decidenţilor, atât la nivelul universităţilor cât şi la nivel naţional. Pentru ca vocea studenţilor să conteze cu adevărat, solicităm: creşterea influenţei studenţilor în decizia de alegere a Rectorului Universităţilor la un procent de 25%, creşterea participării studenţilor în Consiliul de Administraţie până la un procent de 25% și participarea ANOSR în Consiliul Economic şi Social", susțin studenții din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Pentru ca viitorii medici să nu mai plece în străinătate, studneții au propus creşterea veniturilor tinerilor angajaţi din sectorul medical şi din învăţământ, prin introducerea unor facilităţi fiscal, dar și acordarea de vouchere subvenţionate de stat pentru participarea acestora la conferinţe şi alte programe de dezvoltare profesională.

În perioada următoare, ANOSR va finaliza analiza impactului bugetar al măsurilor propuse şi adoptate în cadrul Adunării Generale, urmând ca apoi acestea să fie propuse spre asumare candidaţilor pentru alegerile parlamentare din toamnă.

150 de lideri

ANOSR a organizat în perioada 5-10 august, la Cluj- Napoca, Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România.Manifestarea s-a aflat  la a VII-a ediţie şi a reunit peste 150 de lideri ai studenţilor din 72 organizații studențești din țară.

Organizatorii acestei ediţii au fost: Asociaţia Studenţilor de la Business (ASB), Asociaţia Studenţilor Psihologi din România (ASPR), Asociaţia Studenţilor Universităţii de Artă şi Design (ASUAD), Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (FAS-USAMV), Organizaţia Studenţilor Economişti (OSE), Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF), Organizaţia Studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai (OSUBB),  Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (OSUT), Societatea Studenţilor Europenişti (SSE).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite