STUDENŢII AU RECUCERIT CLUJUL VIDEO Festivitate de absolvire în marş pe străzile oraşului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un marş impresionant a lăsat gură-cască, astăzi, clujenii de pe străzile oraşului. Două mii de studenţi din cadrul a nouă facultăţi a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au sărbătorit finalizarea studiilor, la Sala Sporturilor. La amiază a urmat un marş memorabil prin centrul Clujului universitar.

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT

Majorete, o mascotă, invenţii, un marş pe străzile oraşului îmbrăcaţi în robe. Generaţia absolventă a Universităţii Tehnice din acest an a organizat un eveniment emoţionant şi uluitor în acelaşi timp. Două mii de tineri îmbrăcaţi în robe negre s-au adunat în Sala Sporturilor „Horia Demian“ la ora 10.00, pentru a sărbători alături de profesori şi părinţi absolvirea facultăţii. Au fost studenţi din cadrul a nouă facultăţi ale UTCN care au aplaudat, scandat, cântat, zâmbit şi, începând cu ora 12.30 au mărşăluit.

2.000 de studenţi au recucerit oraşul

Clujul studenţesc şi universitar a reînviat complet astăzi. Străzile oraşului, începând cu Splaiul Independenţei - Aleea Stadion, apoi Parcul Central, continuând pe străzile Emil Isac şi Petru Maior, până la Casa de Cultură a Studenţilor, toate au răsunat de cântecele şi scandările proaspeţilor absolvenţi, în frunte cu profesorii, dar şi rectorul UTCN, Radu Munteanu.

A fost primul marş studenţesc al absolvenţilor unei universităţi clujene din ultima decadă, motiv pentru care trecătorii au rămas mască la trecerea coloanei formată din circa 2.000 de studenţi. „N-am văzut aşa ceva în Cluj-Napoca niciodată, trebuie să recunosc. E foarte frumos, îmi aduce aminte de perioada în care eram eu studentă, de spiritul acela, de colegialitate. Nu am cuvinte“, a spus Georgiana Cozma, în vârstă de 48 de ani.

Prima universitate clujeană cu mascotă

Universitatea Tehnică şi-a prezentat azi şi mascota, o premieră pentru o instituţie de învăţământ superioară din oraş. Ea e reprezentată de un castor, „inginerul“ regnului animal. Mascota a intrat pe terenul Sălii Sporturilor la începutul festivităţii, în aplauzele celor prezenţi. Sub costum se află un student în anul II al UTCN, Aurelian Fărcaş. Tânărul a fost nevoit să iasă de câteva ori din sală pentru a lua aer, deoarece costumul e foarte călduros. „Nu e foarte greu costumul, dar mi-e foarte cald, sunt doar în costum de baie pe dedesubt“, a spus studentul râzând.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite