Studenţi de la arhitectură vor participa la o universitate de vară pe Cetăţuia Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţi clujeni vor participa în primele săptămâni ale lunii iulie la cursurile unei Universităţi de vară organizate de Ordinul Arhitecţilor din Transilvania. Ei vor carta zona Cetăţuiei din punct de vedere arhitectural, sociologic şi istoric.

Szabolcs Guttmann, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Transilvania, a anunţat, azi, 23 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă de la Colegiul Academic al UBB Cluj-Napoca că în luna iulie va avea loc o Universitate de vară pentru studenţi. Acesta se aşteaptă la circa 100 de studenţi de la arhitectură, peisagistică, de la Universitatea de Arte Plastice (UAD) Cluj-Napoca.

„Ordinul Arhitecţilor încearcă ieşirea din planşetă şi relaţionarea profesiei cu administraţiile, respectiv cu universităţile. Universitatea de vară e o punte pentru a rezolva aceste idei", susţine Szabolcs Guttmann.

Rezultatele acestor cursuri se vor concretiza prin expoziţii de arhitectură şi diverse idei de utilizare a diverse spaţii. „Am vorbit cu cei de la UAD să ne ajute cu sculptori. Vrem să punem în valoare această zonă a Cetăţuiei prea liniştită, să încercăm să o echilibrăm prin cultură", adaugă Guttmann.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite