Ştrandurile se deschid după 15 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până spre sfârşitul lunii, clujenii pot înota doar în bazinele acoperite, iar plajă pot face pe malul Someşului  În timp ce Clujana îşi deschide porţile după mijlocul lunii mai, bazinul Olimpic va funcţiona abia după 10 iunie.


Temperaturile deja ridicate îi fac nerăbdători pe iubitorii de soare şi bălăceală, care mai au de aşteptat până la sfârşitul lunii deschiderea ştrandurilor din oraş. Bazinele sunt în plin proces de renovare în această perioadă. Cele trei locuri unde clujenii pot face baie în aer liber – Clujeana, Bazinul Olimpic şi Sun – sunt încă departe de a-şi deschide porţile.

Clujana, ştrandul pioner

„Vom deschide cel mai repede la mijlocul lunii mai, iar în cel mai rău caz, dacă vremea va fi rea, la sfârşitul lunii. Deocamdată, nopţile sunt foarte reci. Mai avem de reparat, pentru a fi totul pregătit“, a declarat Ioan Puşcaş, administratorul complexului Clujana. Aici, clujenii au la dispoziţie două bazine, unul pentru copii, de 20 de metri lungime şi 10 lăţime, şi bazinul pentru adulţi, de 50 de metri lungime şi 20 lăţime. Complexul include şi terenuri de tenis şi fotbal, mai multe săli de sport şi de fitness. Cât despre preţ, sumele sunt cele practicate de trei ani încoace, adică 12 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Ştrandul Sun din cartierul Grigorescu pune la dispoziţia clujenilor trei bazine, unul de adulţi, unul de copii şi unul intermediar, dar şi o terasă unde clienţii să se răcorească la un suc ori cafea. Administratorii complexului nu sunt încă hotărâţi când vor da startul la bălăceală  - totul depinde de prognoza meteo.  „Nu ştim încă când deschidem“, a spus directorul RADP Cluj, Ioan Morocăzan,  care administrează ştrandul. Anul trecut, preţurile biletelor pentru o zi au fost de 10 lei pentru adulţi, iar copiii de până la 14 ani au plătit 5 lei.

Olimpic, deschis în 10 iunie

Piscina olimpică de la Sala Sporturilor nu îşi va deschide porţile mai repede de 10 iunie. „E prea frig pentru ştrand. Încă nu ne-am gândit la deschidere. Vremea decide. Ca să fim siguri că nu vom avea surprise meteorologice, am decis să deschidem în 10 iunie“, a spus  Horea Ardeleanu, directorul administrativ al Universităţii Tehnice, în administrarea căreia se află bazinul. Clienţii ştrandului vor avea la dispoziţie o zonă de plajă nouă de 800 de locuri.

Alternativa, bazinele închise

Până la deschiderea ştrandurilor, clujenii se pot abona la bazinele olimpice ale Universităţii Babeş-Bolyai şi Universităţii Tehnice. Un abonament costă 140 de lei pe lună pentru adulţi, 90 de lei pentru elevi şi studenţi, iar abonamentul familial 90 de lei pe lună, de persoană. Abonamentele sunt valabile şi în zilele de sâmbătă şi duminică.

O oră de înot la bazinul UBB, situat în Parcul „Iuliu Haţieganu“, costă 15 lei pentru un adult şi 12 lei pentru copii şi studenţii externi. Tariful este de 20 de lei pentru un adult care înoată maxim 3 ore şi 30 de lei dacă depăşeşte cele 3 ore. Abonamentul pentru o lună costă 220 de lei, cel pe un an 2.000 de lei, iar cel pentru 10 intrări, 100 de lei. La Complexul de nataţie al Politehnicii, preţurile sunt ceva mai accesibile: adulţii plătesc 15 lei pe oră şi 180 de lei abonamentul lunar, iar copiii, 10 lei pe oră şi 150 de lei pentru o lună.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite