Strada Oaşului, raiul craterelor în asfalt (FOTO,VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii spun că strada Oaşului nu a arătat niciodată atât de rău
Locatarii spun că strada Oaşului nu a arătat niciodată atât de rău

Locuitorii şi şoferii care sunt nevoiţi să circule prin zonă sunt revoltaţi de stadiul în care se află singurul drum care leagă Cluj-Napoca de zona Chinteni. Peisajul este dezolant: gropi în care se „scufundă” maşinile, trotuare inexistente, case care stau să crape din cauza vibraţiilor.

„Câmp de luptă“, „drum bun de mers cu tancul sau cu tractorul”, „bătaie de joc“, „catastrofă“, „dezastru“. Astfel este descrisă strada Oraşului de către locuitorii din zonă sau de către şoferii nevoiţi să circule zilnic pe una dintre cele mai proaste artere din Cluj-Napoca, singura care le asigură celor din zona comunei Chinteni accesul spre capitala Ardealului.

Ladă pe post de indicator rutier

„Dumul este sub orice critică, niciodată nu a fost aşa de rău“ , se plânge Ioan Toderaş, un şofer care este nevoit să circule aproape zilnic pe strada Oaşului. „E o aventură. S-a stricat din decembrie încoace. Avem de mers doi kilometri şi jumătate şi ne ia cam zece minute“, spune şi Vasile David, unul din locatarii de pe strada Oaşului.

GALERIE FOTO: Vezi aici în ce condiţii se circulă pe strada Oaşului

În faţa casei sale, drumul este brăzdat de câteva gropi în care maşinile se „scufundă“. Pentru a-i avertiza pe şoferi, el şi vecinii au decis să pună în mijlocul drumului o navetă de suc. „Dacă tot nu sunt marcaje şi indicatoare, măcar aşa să vadă lumea că e dezastru“, afirmă bărbatul.

Lucrări după lucrări

La un kilometru distanţă, spre oraş, situaţia e aceeaşi. Asfaltul este întrerupt, la un moment dat, de o mare de gropi, străjuită de urmele lăsate de muncitorii care au lucrat la reţeaua de canalizare. „Au făcut canalul, acum aşteptăm să se apuce de gaz. După aceea, am înţeles că vor face lucrări la apă. Aşa că avem de aşteptat mult şi bine până când vom scăpa de coşmar“, afirmă Daniel Cornea.

Plin de plângeri pe domnuleprimar.ro

Pe pagina web domnuleprimar.ro, reclamaţiile cu privire la starea străzii Oaşului curg valuri. „Chiar vă bateţi joc de noi? Nu mai avem bani să băgăm în întreţinerea maşinilor. Mai durează mult chinul ăsta pe strada Oaşului ? Maşinile de mare tonaj trec cu viteză peste gropi şi şanţuri. Nu poţi ţine un geam deschis. Să nu mai vorbim de crăpăturile din casă“, se plânge „Gogu“.  Invariabil, răspunsul autorităţilor este acelaşi: „Pe strada Oaşului se va interveni după finalizarea lucrărilor de extindere a reţelei de canalizare apă şi gaz în anul 2010“. Conform site-ului Primăriei Cluj-Napoca, reabilitarea străzii este curprinsă în programul „288 de străzi“ şi este programată să înceapă în acest an.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite