Stoia, din nou în faţa judecătorilor. A început procesul în dosarul „Number One“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Stoia rămâne în continuare după gratii
Călin Stoia rămâne în continuare după gratii

La primul termen în dosarul în care omul de afaceri Călin Stoia a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, care a avut loc joi, la Tribunalul Cluj, apărătorii acestuia au cerut trimiterea dosarului la procurori, pentru a reface urmărirea penală.

Călin Stoia, arestat odată cu primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, ambii acuzaţi de fapte de corupţie, a fost trimis înjudecată pentru trafic de influenţă. Omul de afaceri este acuzat că ar  fi promis unor persoane că va interveni pe lângă funcţionari publici din Guvern pentru alocarea de bani pentru o comună din judeţul Vâlcea.

Avocatul lui Stoia, Sergiu Bogdan, a invocat în faţa magistraţilor o excepţie de nelegalitate şi a susţinut că se încalcă dreptul de apărare al clientului său.

Potrivit avocatului Sergiu Bogdan, martorii au fost audiaţi de un organ necompetent. „Toţi martorii au fost audiaţi în acelaşi timp, între orele 9.00 şi 11.00. Nu am avut cum să fiu în trei părţi în acelaşi timp. Interceptarea este o disjungere de probă. Înregistrarea din luna august a fost autorizată într-un alt dosar şi a fost pur şi simplu disjunsă. Dar proba aceea a fost folosită şi ca motiv de arestare. Procurorul trebuia să ia înregistrarea să o asculte şi să o verifice după cele constatate. Din 12 decembrie 2011, de când i s-a comunicat începerea urmăririi, până în 19 decembrie 2011, când a fost trimis în judecată, nu s-a întâmplat nimic în dosar, putem spune atunci că există urmărire penală? În afară de denunţul lui Bujorel în data de 11 nu există niciun act în dosar", a spus Sergiu Bogdan.

Apărătorul lui Stoia a cerut trimiterea dosarului la DNA pentru refacerea întregii urmăriri penale.

Tribunalul Cluj se va pronunţa în 30 ianuarie asupra cererii formulate de avocaţii lui Călin Stoia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite