Start la sezonul de schiat pe pârtiile din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două pârtii sunt funcţionale în acest moment în judeţul Cluj
Două pârtii sunt funcţionale în acest moment în judeţul Cluj

Clujenii vor putea practica cel mai popular sport de iarnă pe patru pârtii amenajate în judeţ. Pârtia din Feleac a fost deschisă publicului aseară, cea de la Muntele Băişorii va fi deschisă azi, pe când pârtia Leşu Mărişel aşteaptă încă ninsori ca să fie funcţională.

Peste 500 de clujeni au schiat pentru prima oară în acest sezon pe pârtia din Feleac, aseară, după ora 18.00. Pârtia din Feleac a fost deschisă în acest sezon fără investiţii majore.

Pârtie de dificultate mică

„Anul acesta nu am făcut investiţii semnificative. Acestea vor fi programate pentru anul viitor, când avem de gând să investim masiv în extinderea şi modernizarea pârtiei şi achiziţia a două tunuri de zăpadă”, a declarat Radu Mureşan, administratorul pârtiei.

Dotată cu instalaţii de nocturnă, pârtia măsoară 765 de metri, diferenţa de nivel este de aproximativ 100 de metri, pârtia fiind considerată una de dificultate mică. Prevăzută cu instalaţie de teleschi, fiecare urcare costă trei lei, iar pentru închirirerea unui echipament de schi complet clujenii vor scoate din buzunare 25 de lei. Pârtia va funcţiona în acest weekend între orele 10.00 şi 22.00.

Gata de schi, lipsesc însă clienţii

Cea mai lungă pârtie din judeţ, cea de la Muntele Băişorii este în perfectă stare de funcţionare, iar administratorii acesteia îşi aşteaptă doar clienţii pentru a o deschide. „Vă spun sincer, aşteptăm doar clienţi şi-i putem da drumul. Zăpadă este din belşug. Pârtia nu este încă bătută, dar în după masa aceasta îi vom da drumul, dacă vor veni oameni”, a declarat Nelu Vârz, reprezentant al Hotelului Alpin, în subordinea căruia se află şi pârtia.

Grosimea stratului de zăpadă este la Băişoara de aproape 30 de centimetri, iar costul unei urcări cu teleschiul este de 4 lei. Pârtia măsoară aproximativ 1200 de metri şi va fi deschisă de la ora 10.00 la 20.00.

Cele două pârtii de la Dângău, localitate arondată comunei Căpuşu Mare vor funcţiona începând din următorul weekend. Stratul de zăpadă este optim schiatului, de 35 de centimetri, însă managerii pârtiilor nu au finalizat încă reviziile tehnice. Cele două pârtii de la Dângău au o lungime de 400 de metri, cu o dificultate mare, respectiv 650, pârtie de dificultate medie.

La Mărişel nu se poate schia

Mai puţini norocoşi au fost administratorii pârtiei Leşu Mărişe, unde ninsorile nu au fost suficiente pentru ca pârta să fie funcţională. „Paradoxal la Cluj a nins, aici pe munte însă nu. Zăpadă este de doar 15 centimetri. Totul depinde de asta pentru că noi nu avem zăpadă artificială. Dacă ninge la noapte, mâine îi dăm drumul, însă azi sigur nu”, a declarat Viorel Pleşa, unul din managerii pârtiei. Aceasta are o lungime totală de 780 de metri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite