Start la primul maraton internaţional al Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o mie de persoane din mai multe ţări europene vor alerga, duminică, la primul maraton internaţional al municipiului Cluj-Napoca.

Evenimentul sportiv va cuprinde patru probe. Acţiunea principală este maratonul, care se aleargă pe o distanţă de 42,195 km. Trei alte  probe completează şi deschid evenimentul unor categorii mai largi de public interesat de sport. Astfel, semimaratonul se aleargă pe jumătatea distanţei standard, respectiv 21.0975 km.

Cursa populară se desfăşoară pe o distanţă de şase kilometri, fiind deschisă tuturor. Nici cei mai mici alergători nu au fost uitaţi, organizatorii oferind şi cursa pentru copii, care are loc pe o distanţă de 2 km.

Câştigătorul primului loc la maraton va fi premiat cu 3.000 de lei, iar primul care trece linia la semimaraton va câştiga 2.000 de lei. De asemenea, primarul Sorin Apostu va acorda un premiu special primului alergător clujean care va trece linia de sosire la proba de Maraton.

Startul maratonului se va da la ora 9.15, în Piaţa Unirii din centrul oraşului.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei „Runners“ Cluj, Horaţiu Morar, unul dintre organizatorii manifestării, în municipiu există o nevoie reală pentru un astfel de eveniment. „Există o nevoie reală pentru un asemenea eveniment, care reuneşte atât alergători profesionişti, cât şi amatori din ţară şi din străinătate. Scopul este de a promova un mod de viaţă sănătos prin practicarea alergării, dar şi un mijloc de promovare a municipiului“, a spus Morar.

Morar a precizat că, pe lângă alergătorii din Cluj-Napoca, Bucureşti, Constanţa, Târgu Mureş, Sibiu, Braşov şi Baia Mare, şi-au mai anunţat participarea competitori din Suedia, Finlanda, Belgia, Italia, Olanda, Ungaria, Israel, Franţa, Anglia, Germania, Republica Moldova, Ucraina.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite